Zihni Çakır hakim karşısında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-22-2010 (13:57)   Son Mesaj: 10-22-2010 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 719  

    10-22-2010

    Zihni Çakır hakim karşısında

    Zihni Çakır hakim karşısında


    Gazeteci-Yazar ve cafesiyaset.com yazarı Zihni Çakır, kaleme aldığı kitaplardan dolayı bugün yine hakim karşısına çıkıyor.

    Henüz Ergenekon soruşturması ortada yokken (yaklaşık 7 ay evvel) kaleme aldığı Ergenekon"un Çöküşü ve Kod Adı:Darbe kitaplarıyla iddia olunan Ergenekon örgütlenmesine dair şok bilgileri kamuoyuna aktaran Zihni Çakır"ın "soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla İstanbul Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki davaları adli tatil sonrası bugün saat 11:40"da yeniden başladı. Davaların Doğu Perinçek, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin"in talebiyle açıldığı öğrenildi.
    Zihni Çakır"ın bugün iki, 26 Ekim 2010 günü de iki ayrı davadan yargılaması yapılacak. Davaların toplamında 10 yılı aşkın ceza talep edilen Zihni Çakır, Haber7"ye yaptığı açıklamada, "Başlamamış bir soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğim gerekçesiyle yargılandım ve yargılanmaya da devam ediyorum. Daha evvel yargılamayı yapıp bir davadan mahkumiyet kararı veren hakimin şahsıma atfen "şerefsize verdim cezayı" sözlerini kullandığı resmi belgeyle sabitlendi. Şimdi de aynı hakimin aynı saiklerle açtığı davalardan yargılamam devam ediyor ki ben bir vatandaş olarak yargı adına bundan utanç duyuyorum.

    Ayrıca bu aşamada sınav veren ben değil Türk yargısıdır. Aynı şekilde demokratikleşme ve düşünce özgürlüğü sınırlarını genişletmeyi vadeden iktidar sınav vermektedir.

    Herkes şunu bilmelidir ki; Ergenekon soruşturma ve dava sürecinde gazeteciler ve yazarların demokrasi ve şeffaflaşmadan yana sergiledikleri duruş ve gösterdikleri çaba olmasaydı bu soruşturmanın hem savcılarının hem de devam eden davanın hakimlerinin kafaları geçmiş örneklerdeki gibi koparılır, dava ve soruşturma da, savsaklanarak örtülürdü. Şimdi bizlere bu duruşun ve mücadele kararlılığının bedeli ödettirilmek isteniyor" dedi.

    Hatırlanacağı üzere aynı mahkemeden 2008 yılında Zihni Çakır aleyhine 1 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedilmiş, bu mahkumiyet kararının gerekçesinde yer alan ifadeler hukuk çevrelerinde uzun süre tartışılmıştı. Çakır"ın emsali olmayan bir şekilde ertelenmeyen mahkumiyet kararı, halen Yargıtay"da temyizi bekliyor.




    Zihni Çakır hakim karşısında Yorumları