Okul müdürlerine aile hekimliği anlatıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-22-2010 (13:52)   Son Mesaj: 10-22-2010 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    10-22-2010

    Okul müdürlerine aile hekimliği anlatıldı

    Okul müdürlerine aile hekimliği anlatıldı


    Başkentte eğitim gören kreş, anaokulu, ilköğretim ve lise öğrencilerinin dosyalarında aile hekimleriyle ilgili bilgiler de yer alacak.

    Devlet Tiyatroları Leyla Gencer Sahnesinde düzenlenen toplantıda, Ankara'daki 1476 kreş, anaokulu, ilköğretim ve lisenin müdürlerine aile hekimliğiyle ilgili bilgiler verildi.
    Toplantıda konuşan Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, özel veya devlet okulunda öğrenim gören her öğrencinin dosyasında, aile hekimiyle ilgili bilgilerin bulunduğu bilgi kartının yer alacağını, bu sayede öğrenci herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaştığında ilk başvurulacak kişilerden birinin aile hekimi olacağını bildirdi.

    Başkentte aile hekimliğine 15 Temmuzda geçildiğini, yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle vatandaşların bu sistemi tanımalarının biraz zaman aldığını anlatan Aksoy, ''İlimizde her 3500 kişiye bir aile hekimi düşüyor. Aile hekimleri aynı zamanda sağlık danışmanları da olacak. Gebe, loğusa ve aşı takibi yapacaklar, kendilerine kayıtlı bireylerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi sahibi olacaklar'' diye konuştu.

    Aile hekimleriyle ilgili tespitlerin adrese dayalı nüfus bilgilerine göre 30 Mart 2010 itibariyle yapıldığını belirten Aksoy, ''Ankara'ya 30 Marttan sonra yerleşenlerin aile hekimleri belirlenmemiş olabilir. Bu durumdaki vatandaşların gerekli takibi yapmaları gerekir'' dedi.

    Her vatandaşın sadece bir aile hekimi bulunabileceğini, aileleri Ankara dışında bulunan üniversite öğrencilerinin tatillerde kayıtlarını gittikleri yere aldırarak dönüşümlü kayıt yaptırabileceklerini ifade eden Aksoy, okul müdürlerine, ''Ankara'da aile hekiminden hizmet alanların memnuniyet oranı yüzde 80 civarında, ancak vatandaşlarımızın yüzde 60'ı aile hekimini tanımıyor. Bu nedenle sizlerden, öğrencilerimizin, dolayısıyla da ailelerinin aile hekimlerini tanımalarına yardımcı olmanızı istiyoruz'' diye seslendi.

    Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Onur Kaya'nın da katıldığı toplantıda, daha sonra okul müdürlerine aile hekimliğiyle ilgili bilgiler verildi.




    Okul müdürlerine aile hekimliği anlatıldı Yorumları