Kılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan dinliyor' esprisi!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-22-2010 (12:34)   Son Mesaj: 10-22-2010 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    10-22-2010

    Kılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan dinliyor' esprisi!

    Kılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan dinliyor' esprisi!


    “Siyasi iktidar ile telefon dinlemeleri arasında tartışılmaz bir ilişki var” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti İletişim Merkezi'nin sitesinde yer alan bir fotoğrafla Erdoğan'a dokundurdu.

    Kılıçdaroğlu, 33. Olağan Kurultay"la ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile partisi arasında süren yazışmalara atıfla, "Yazışmaların neticesine bakacağız. Kurultaya gerek olup olmadığı o yazışmaların niteliğine göre ortaya çıkar" dedi.
    Kılıçdaroğlu, dün Hürriyet bürosunda gerçekleşen kahvaltıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Yargıtayla partiniz arasında süren yazışmalardan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?" sorusuna, "Yargıtay"dan gelen son yazı kurultay görüntülerinin ve tutanaklarının istenmesiyle ilgiliydi, yanıtımızı verdik. Sanırım artık sona gelindi. Yargıtay"ın kesin kararına bakacağız. Kurultaya gerek olup olmadığı o yazışmaların niteliğine göre ortaya çıkar. Ona göre bir yol haritası belirleyeceğiz" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    Mutlaka değişecek

    "Yargıtay, bize "Sorun yok. Yolunuza devam edin" diyebilir. Ya da "Kurultayda uygulanmasından vazgeçtiğiniz tüzük doğrultusunda bir yönetim oluşturun" kararı çıkabilir. Son seçenek ise "Yeni bir kurultay toplanması" yönünde olabilir. Bekleyip göreceğiz, ancak şu kesin ki tüzük mutlaka değişecek. Özellikle genel başkan adaylığıyla ilgili divanın önünde, delegenin yüzde 20"sinin imzasının alınması zorunluluğu kalkmalı, sayı daha makul seviyeye indirilecek.

    Ayda 1 Türk Lirası

    Tüm parti üyelerinden, kredi kartları aracılığıyla ayda "1 Türk Lirası" kesilmesiyle ilgili kararımız, aslında örgüt yapımızın da bir nevi yeniden organizasyonunu amaçlıyor. Göreceğiz bakalım, parti üyelerimizin kaçı partisini sahipleniyor; kaçı gerçekten bu fedakarlığı yapıyor. Bu yolla, "Üye yapısı olarak hangi ilin hangi bölgesinde örgütlüyüz, örgüt yapımızın profili nedir?" Sonuç olarak bu katkıyı yapmayana, "Senin bu partide işin yok" diyeceğiz. Sonrası bizi daha sağlıklı bir ön seçime götürecek.

    Aynı gün ve saatte

    Tüm il örgütlerimiz arasında tek sesliliği sağlamak adına "Merkezi basın toplantısı" adıyla bir proje başlatıyoruz. Önemli konularda genel merkezden hazırlanan bir basın metni, aynı gün aynı saatte il başkanlarımızın düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak. İlk konumuz ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu"yla ilgili seçim olacak.

    Dinleme esprisi

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi iktidar ile telefon dinlemeleri arasında tartışılmaz bir ilişki var" iddiasını yenileyerek, "İşi öyle bir noktaya getirdiler ki, AKP İletişim Merkezi"nin resmi internet sitesinde Başbakan Erdoğan"ın telefon kulaklıklı fotoğrafı var; fotoğrafın üstünde de "Türkiye"yi dinliyoruz" sloganı var" esprisi yaptı.



    HÜRRİYET




    Kılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan dinliyor' esprisi! Yorumları