Hipermarketler 'ekmeğe zam yok' dedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-22-2010 (11:23)   Son Mesaj: 10-22-2010 (11:23)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    10-22-2010

    Hipermarketler 'ekmeğe zam yok' dedi

    Hipermarketler 'ekmeğe zam yok' dedi


    Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun "ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam yapılsın" açıklamasına odalardan sonra hipermarketlerden de tepki geldi. Marketler "Ekmeğe zam yok" dedi

    Pınar Çelik'in haberi
    Geçtiğimiz hafta Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun 'Ekmek zammında en yüksek zam yüzde 15 olacak' açıklamasına ilgili dernek ve odalardan sonra hipermarketler de tepki gösterdi.

    2 yıldır artmayan 300 gramlık ekmeğin fiyatının 75 kuruştan 85 kuruşa yükselmesinin mantıklı olmadığını dile getiren Kiler Holding Perakende Grup Başkanı Ümit Kiler, fiyatların artmasını gerektirecek hammadde sorunu yaşanmadığını yıl sonuna kadar da fiyatlarda değişiklik yapmayacaklarını ifade etti.

    Türkiye'deki 2 bin 892 mağazayla en geniş market ağına sahip indirim marketi BİM'in CEO'su Galip Aykaç şu an fiyatlarla ilgili fırınlarla görüşmeler yaptıklarını zam olsa bile çok cüzi olabileceğini söyledi.

    CarrefourSa Hukuk Direktörü Merter Özay ise ekmek zammı uygulamayacaklarını fiyatların değişmeyeceğini belirtti.. Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, ekmek fiyatlarında yıl sonuna doğru indirim yapabileceklerini söyledi.

    Metro Toptan Marketleri Genel Müdürü Akın Bayer yüzde 15 zammın da doğru olmadığını dile getirirken yerel marketleri temsil eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör ise "Ekmeğe zam yapmayacağız" dedi.

    ÜMİT KİLER Kiler Hipermarketleri

    Fırıncılar bastırsa da ekmeğe zam yapmayız

    İstanbul'da Halk Ekmek'ten sonra en fazla ekmek üretip satan ikinci firmayız. Hem üretici hem perakendeci kimliğimiz var. Fırıncılar federasyonunun dayatmasına rağmen ekmeğe zam yapmayağız. Hammadde fiyatları ekmeğe zammı gerektirmiyor. Gerektirdiği durumlarda biz kâr marjlarından feragat edip ekmeğe bu yıl zam yapmayacağız.

    GALİP AYKAÇ BİM

    Zam yapsak bile çok cüzi olur

    Ekmek organizasyonumuzu iştirakimiz Başak Gıda ve Pazarlama yapıyor. Firmamız şu an zamlarla ilgili fırınlarla görüşmeler yapıyor. Zam yapsak bile yüzde 15'ler değil halkın bütçesini sarsmayacak çok cüzi oranlarda olur.

    MERTER ÖZAY CarrefourSA

    Etten sonra ekmekte de fiyat şoku yaşatmayacağız

    Hammadde fiyatlarının artmasından kaynaklanan maliyet artışlarını tüketiciye aynı oranda kesinlikle yansıtmayacağız. 4 milyon normal ekmek satışımız var. Etten sonra insanların ekmekte de aynı fiyat şokunu yaşamasını istemiyoruz.

    KUBİLAY ÖZERKAN Real Hipermarketleri

    Ekmek fiyatlarını düşürebiliriz

    Biz marketlerimizde ekmeğe zam yapmayacağız. Ramazan döneminde de 99 kuruşa pide sattık. Biz de fiyat politikamızdan ödün vermeyeceğiz. Bırakın zammı ekmek fiyatlarını yıl sonuna kadar düşürebiliriz.

    ŞEREF SONGÖR Türkiye Per. Fed.

    Fırınlarla anlaştık fiyatlar aynı kalacakYerel perakendeciler olarak ekmeğe zam yapmayacağız. Zaten pek çok fırıncı odası da zama karşı çıkıp bu karara uymayacağını açıkladı. Biz de yerel perakendeciler olarak ekmek ürettirdiğimiz fırınlarla fiyat konusunda aramızda anlaşma yaptık. Uygun fiyat politikamızı sürdürüp ekmek fiyatlarını artırmayacağız. Tüketiciye zamlı ekmek satmaya niyetimiz yok.




    Hipermarketler 'ekmeğe zam yok' dedi Yorumları