Fidye için kaçırılan kadın ölü bulundu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-22-2010 (03:07)   Son Mesaj: 10-22-2010 (03:07)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    10-22-2010

    Fidye için kaçırılan kadın ölü bulundu

    Fidye için kaçırılan kadın ölü bulundu


    İstanbul'da akrabaları tarafından fidye için kaçırıldığı öne sürülen bir kadın otomobilde öldürülmüş vaziyette bulundu. Ceset, savcının yaptığı incelemeden sonra Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

    İddiaya göre, İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek şikayetçi alan iş adamı Nurettin Gület, 8 ekim tarihinde evine gelen bazı kişilerce kendisinin sprey gazı ile etkisiz hale getirildiğini ve önce kendisinin ardından eşi Gülhanım ve 13 yaşındaki kızı M.Gület'in elleri arkadan plastik kelepçe ile bağlandıktan sonra evde bulunan 12 bin 400 lira, 2 bin 500 dolar, 600 euro, 5 altın bilezik, 6 çeyrek altının alındığını söyledi.

    Kaçırıldıktan sonra Kuştepe'de bir eve götürüldüklerini ve burada bir gün sonra 400 bin lira fidye getirmesi karşılığında kızıyla birlikte salıverildiklerini ifade eden Gület, kendisinden istenilen parayı getirmemesi durumunda eşini öldüreceklerini söyleyerek tehdit ettiklerini anlattı.

    Konuyla ilgili soruşturma başlatan ekipler, alınan bu ifadenin ardından şüpheli şahıslar üzerinde çalışma başlattı. Ekipler, şüpheli olarak belirlenen Nurettin Gület'in yeğeni A.G. ve kardeşinin damadı F.R.'yi gözaltına aldı. F.R'nin kardeşi N.R. de firari olarak aranmaya başlandı. N.R., Adana'da gözaltına alarak İstanbul'a getirildi. Yakalandığında üzerinde 52 bin lira nakit para çıkan N.R., Gülhanım Gület'i öldürdüklerini itiraf ederek cesedini de İstanbul'da Zincirlikuyu'da terk ettiklerini söyledi.

    Verilen adrese giden ekipler, Zincirlikuyu'daki Kırgülü Sokak'ta park halinde bulunan 34 ET 4536 plakalı otomobilin arka koltuğunda çarşafa sarılı olan Gülhanım Gület'in cesedini buldu. Ceset, savcının yaptığı incelemeden sonra Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

    A.G. ve F.R. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    İHA




    Fidye için kaçırılan kadın ölü bulundu Yorumları