Batı Şeria'da 600 yeni ev inşa ediliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-21-2010 (23:54)   Son Mesaj: 10-21-2010 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    10-21-2010

    Batı Şeria'da 600 yeni ev inşa ediliyor

    Batı Şeria'da 600 yeni ev inşa ediliyor


    İsrailli bir sivil toplum kuruluşu, Yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Filistin topraklarında inşaat yasağının sona ermesinin üzerinden geçen bir aylık sürede 600 yeni konutun inşaatına başladıklarını açıkladı.

    Barış Hemen Şimdi (Peace Now) adlı kuruluş, inşaat hızının, yasaktan önceki döneme oranla dört kat daha fazla olduğunu da belirtti.
    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'nın girişimleriyle bir süre önce yeniden başlayan Orta Doğu barış görüşmeleri, İsrail'in yerleşim inşaatlarını durdurmaması halinde sona erebilir.

    Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail yerleşim yeri inşaatlarına getirdiği yasağı uzatmazsa görüşmelerden çekileceğini söylemişti.

    Barış Hemen Şimdi adlı grubun sözcüsü Yariv Oppenheimer, yerleşimcilerin inşa ettiği 600 yeni konutla ilgili ayrıntıları gelecek hafta başında açıklayacaklarını söyledi.

    Filistin yönetimi sözcüsü Hasan Katip rakamların "alarm verici" düzeyde olduğunu ve İsrail'in barış görüşmelerine ciddi yaklaşmadığını gösterdiğini söyledi.

    İsrail hükümet sözcüsü Mark Regev ise İsrail'in barış görüşmelerini sürdürmek istediğini ve yerleşimler konusu da dahil olmak üzere tüm önemli konuların çözümünün bu yolla olabileceğine işaret etti.

    BBC




    Batı Şeria'da 600 yeni ev inşa ediliyor Yorumları