CHP'den ilginç Yalçınkaya- Kılıç kıyası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-21-2010 (17:36)   Son Mesaj: 10-21-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    10-21-2010

    CHP'den ilginç Yalçınkaya- Kılıç kıyası

    CHP'den ilginç Yalçınkaya- Kılıç kıyası


    Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sözleri partilerde yankı bulmaya devam ediyor. CHP'li Okay, iki isim için sert bir açıklamada bulundu.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hakkı Suha Okay, ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı koruyacağına ve görevini doğrulukla, tarafsızlıkla sürdüreceğine yemin edenlerden, inandığı değerlere, ahlak ve hukuka sadakat beklenmesi esastır'' dedi.
    Okay, yazılı açıklamasında, bazı kişilerin bulundukları makamlara güç verdiğini, bazı kişilerin ise bu makamlardan güç aldıklarını ifade etti. Okay, açıklamasında şunları kaydetti:

    ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı koruyacağına ve görevini doğrulukla, tarafsızlıkla sürdüreceğine yemin edenlerden, inandığı değerlere, ahlak ve hukuka sadakat beklenmesi esastır. Görevlendirildiğinden bu yana, korumakla yükümlü olduğu değerlere karşı taraf olan kişinin değişim arzusunun, ülkenin rejimi olduğunun açıkça ifade edilmesi taşıdığı sorumlulukla bağdaşmaz. Bu değişim söyleminin aslında geriye doğru dönüşüm olduğu dikkatli gözlerden kaçmamaktadır.

    Bazı makamlara o makamda oturan kişiler güç verir, bazıları da oturdukları makamdan güç alırlar.

    Hükümet adına başında bulunduğu kurumu çalıştırmaya özel olarak görevlendirilmiş gibi, mahkeme gündemini belirlerken savsaklama peşinde olanların hasbelkader bulundukları konumda kararları ile konuşmalarını beklemek herkesin hakkıdır.

    Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri ile sorunlu kişinin siyasette muhtemel beklentileri için mesaj verme çabası, kendi kimliği bilindiği için görev yaptığı kurumu zedelemektedir.

    Şahsi görüşlerini, mahkeme kararı gibi sunduğu için üyelerince yalanlanan, düğünleri, Çukurambar toplantıları ile hatırlanan ve iktidar sözcüsü gibi yapılan açıklamalar sorumsuzluk örneği olmuştur.

    Öte yandan yargı mensuplarının yaptıkları açıklamalarla, söyledikleri ile toplumda tartışma, kargaşa yaratacak üsluptan kaçınmaları, günlük siyasi polemiklerde yer almamaları gereğini kamuoyunun takdirlerine sunarız.''




    CHP'den ilginç Yalçınkaya- Kılıç kıyası Yorumları