Öğrenciler Erdoğan'la gerginliği yalanladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-21-2010 (16:34)   Son Mesaj: 10-21-2010 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    10-21-2010

    Öğrenciler Erdoğan'la gerginliği yalanladı

    Öğrenciler Erdoğan'la gerginliği yalanladı


    Başbakan Erdoğan'ın kendisini "Sizi Ankara İlahiyatın açılışına bekliyoruz" diyerek okullarına davet eden öğrencileri terslediği şeklindeki haberleri o öğrenciler yalanladı

    ANKA tarafından önceki gün gündeme getirilen ve başta Milliyet gazetesi olmak üzere çok sayıda basın kuruluşu tarafından yayınlanan "Erdoğan'dan öğrencileri şok eden yanıt" haberindeki o öğrenciler on5yirmi5"e konuştu.
    Gerçekten öğrenciler, Başbakan"ın yanıtında şok yaşadılar mı?

    İşte yanıtı; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff"un, TBMM Genel Kurulu"nda yaptığı konuşmayı dinlemiş, konuk Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ü uğurladıktan sonra Meclis"te bulunan ve Türkiye"nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencileri ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirmişti.

    Erdoğan, öğrencilerle sohbet ederken bir grup öğrenci, "Sizi Ankara İlahiyatın açılışına bekliyoruz" şeklinde daveti üzerine ilginç bir diyalog yaşanmış, söz konusu diyalog basında "Öğrencileri şok eden yanıt" olarak geçmişti. Habere göre Erdoğan, kendisini okullarının açılışına davet eden öğrencilere, "Gelmem ben o okulu beğenmedim. 8 katlı okul binası mı olur? O asansörlere nasıl sığacaksınız. Nasıl inip çıkacaksınız. Siz en iyisi sınıflarda oturun hiç inip çıkmayın. Ben o okulu beğenmedim" demişti. Peki, olay anlatıldığı gibimiydi?

    BÖYLE BİR GERGİNLİK OLMADI

    Erdoğan'ı okul açılışına bizatihi davet eden Ömer Faruk Ceylan isimli öğrenci, konuşmanın haberde geçtiği gibi gergin bir havada değil bilakis hoş bir sohbet havasında geçtiğini ve Başbakan'ın kendilerine sık sık espri yaptığını belirterek, "Zaten Milliyet'te yayınlanan fotoğrafta bu belli oluyor. Çok güzel bir sohbetti, çok güldük." dedi.

    Başbakan Erdoğan'a fakültelerinin ek binasının açılışına ne zaman geleceğini sorduğunu belirten Ömer Faruk Ceylan, diyaloğun şu şekilde devam ettiğini söyledi:

    "Bize öğcilerin daha rahat öğrenim görmesi için daha iyi koşulların olması gerektiğini belirtti, binanın daha modern ve daha az katlı bir yapıya kavuşması için gayret edileceğini belirtti ve kendilerinin daha iyisini yapacağını söyledi. Binanın bu şekilde eğitim öğretime başlamasının üzüntü verici olduğunu, 8 katlı binada öğrencilerin iniş ve çıkışlarının çok yorucu ve zor olduğunu belirtti. Böyle bir binanın açılışına gelmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine ben 'Binamız eğitime uygun değil birde sizi karşılamadan mahrum kalmayalım' dedim, kendisi gülüşmelerle fakültemize uygun olduğu bir vakitte geleceğini fakat bunun açılış için değil gençlerle sohbet etmek için olacağını belirtti."
    Ceylan'ın anlattığına göre Başbakan davet edilmekten gocunmak bir tarafa, şimdiye kadar neden davet edilmediği siteminde dahi bulunmuş.

    Başbakan'ın o gün yoğun bir gündeminin bulunduğunu, Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'la ilgilenmesine rağmen kendilerini kırmayıp görüşmeyi kabul ettiğini de belirten Ceylan ve arkadaşları, şu soruyu soruyor: O kadar yoğunlukta sohbet için öğrencileri kırmayan bir başbakan nasıl olurda davetimizi geri çevirebilirdi?

    www.on5yirmi5.com




    Öğrenciler Erdoğan'la gerginliği yalanladı Yorumları