Tecavüz iştahlandırdı şimdi de 'İffet' geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-21-2010 (06:29)   Son Mesaj: 10-21-2010 (06:29)    Cevap: 0    Gösterim: 691  

    10-21-2010

    Tecavüz iştahlandırdı şimdi de 'İffet' geliyor

    Tecavüz iştahlandırdı şimdi de 'İffet' geliyor


    Günlerce gösterilen tecavüz sahnesiyle tepki toplayan ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ adlı dizinin reytingi yapımcıları harekete geçirdi. Şimdi ‘İffet’in tecavüzü diziye çekilecek.

    Beyazcamda reyting savaşı şiddetlendi. Geçtiğimiz haftalarda yayına girmeden önce hazırlanan fragmanı ve reklam görüntüleriyle toplum nezdinde büyük infial uyandıran ve RTÜK"ün uyardığı "Fatmagül"ün Suçu Ne" adlı diziye aynı türden bir rakip geliyor. AyYapım"ın yapımcılığını üstlendiği ve yönetmenliğini Hilal Saral"ın yaptığı dizinin rakibi, senaryosunu Yavuz Turgul"un kaleme aldığı ve Kartal Tibet"in yönettiği uzunmetrajlı 28 yıllık bir Türk filminin beyazcama uyarlanması. 1982"de çekilen ve başrollerinde Müjde Ar ile Faruk Peker"in oynadığı film, sanatsal değerinden çok Ar"ın "tecavüz"ü ile ünlenmişti.
    KADRO ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

    "Fatmagül"ün Suçu Ne" dizisinin sansasyonel vizyonu ve daha sonrasında aldığı reytingler, Gold Film"in sahibi Faruk Turgut"u harekete geçirdi. Yayın hakları satın alınan ve senaryo çalışmaları başlatılan dizide Ar"ın canlandırdığı İffet başta olmak üzere tüm karakterler için geniş bir cast çalışması yapılacak. Kartal Tibet"in yönettiği filmde, aşık olduğu genç tarafından tecavüze uğrayan kenar mahalle kızı İffet"in intikam alma öyküsü konu ediliyor.

    "Türkiye"nin ahlakını bozdum"

    Müjde Ar, ilk başrol filmi "İffet"teki tecavüz sahnesine yaptığı yorumla dikkat çekmişti. "Türk aile yapısını bozan bazı dizilere şifre konulmalı" diyen Devlet Bakanı Kavaf"a göndermede bulunan Müjde Ar, "Türkiye"nin ahlakını çok bozdum. Çünkü, oynadığım 80 filmin 60"ında benim ırzıma geçiliyor. Gençlik, İffet"te Faruk Peker"le çektiğim cam sahnemle büyüdü. Gel de bu gençlikten hayır bekle..." diyerek İffet filmini anlatmıştı.

    Star




    Tecavüz iştahlandırdı şimdi de 'İffet' geliyor Yorumları