Almanya'daki Türkler de oy kullanabilecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-20-2010 (20:56)   Son Mesaj: 10-20-2010 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    10-20-2010

    Almanya'daki Türkler de oy kullanabilecek

    Almanya'daki Türkler de oy kullanabilecek


    Devlet Bakanı Faruk Çelik, Almanya'daki Türk vatandaşlarının, bu ülkede Türkiye'deki seçimlerle ilgili oy kullanabilmeleri için çalışmaların başlayacağını bildirdi.

    Avrupa Konseyi'nin Romanların sorunlarıyla ilgili düzenlediği uluslararası konferanstan sonra gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede konunun gündeme geldiğini bildirdi.
    Alman İçişleri Bakanının Türkiye'ye yaptığı ziyarette de konunu ele alındığını kaydeden Bakan Çelik, bu konuda Alman yetkililerle, bakanlıklar ve başbakanlar seviyesinde karşılıklı irade beyanının ortaya konduğunu ifade etti.

    Konuyla ilgili teknik düzeyde çalışmaların başlayacağını kaydeden Çelik, gelecek seçimler öncesi bu düzenlemeleri tamamlamayı arzu ettiklerini belirtti.

    Bakan Çelik, Alman tarafının, özellikle Türklerin oy vereceği yerlerde güvenliğin sağlanması konusunda bazı çekinceleri olduğunu sözlerine ekledi.

    AA




    Almanya'daki Türkler de oy kullanabilecek Yorumları