Kosova Türk partisine seçim komisyonu şoku   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-20-2010 (18:54)   Son Mesaj: 10-20-2010 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    10-20-2010

    Kosova Türk partisine seçim komisyonu şoku

    Kosova Türk partisine  seçim komisyonu şoku


    Kosova Merkez Seçim Komisyonu, Genel Başkan Mahir Yağcılar'ı görevden alan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Olağanüstü Meclisinin kararlarını iptal etti.

    Komisyon, söz konusu toplantıda alınan kararların iptaline, KDTP Tüzüğü'nün çiğnendiği gerekçesiyle karar verdi.
    Olağanüstü toplantıda KDTP Geçici Kurul başkanlığına seçilen Arif Bütüç, Merkez Seçim Komisyonu kararıyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın baskı niteliğinde ve siyasi olduğunu savundu.

    Bütüç, "Partinin en büyük organı Meclisidir. KDTP için de Meclisin aldığı ve alacağı kararlar geçerlidir. Bu kararlar demokratik bir şekilde alınmıştır" dedi.

    KDTP Geçici Kurul üyeleri Prizren KDTP Şube Başkanı Cemil Luma ve Vıçıtırın Şube Başkanı Agim Müftü de, iptal kararını siyasete ve bir partinin iç işlerine "doğrudan müdahale" olarak değerlendirdi.

    Partinin Priştine Şubesi Başkanı ve basın sözcüsü Engin Beyoğlu ise Geçici Kurulun "hukuki altyapısı olmayan" bu çelişkili iptal kararına itiraz edeceğini açıkladı.

    KTDP, geçen ay toplam 61 Meclis üyesinden 35'inin katılımıyla yaptığı olağanüstü toplantıda Genel Başkan Mahir Yağcılar'ın görevinden alınmasına karar vermişti. Toplantıda ayrıca yeni genel başkan seçimiyle ilgili hazırlıkları yürütecek yedi kişilik Geçici Kurul oluşturulmuştu.

    Bu olay üzerine Mahir Yağcılar, KDTP Olağanüstü Meclisinin kararlarını Merkez Seçim Komisyonuna götürmüştü.




    Kosova Türk partisine seçim komisyonu şoku Yorumları