Meclis, faili meçhulleri çözmek istemedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-20-2010 (17:36)   Son Mesaj: 10-20-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    10-20-2010

    Meclis, faili meçhulleri çözmek istemedi

    Meclis, faili meçhulleri çözmek istemedi


    TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması konusundaki araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

    Öneri üzerinde söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, ülke tarihinin faili meçhul cinayetlerle dolu olduğunu söyledi.
    Öztürk, Sabahattin Ali'nin öldürülmesiyle başlayan süreçte sağ veya sol görüşlü birçok aydının katledildiğini belirterek, akrabaları faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin oluşturduğu, Toplumsal Bellek Platformu'nun Meclisi ziyaret ettiğini anımsattı. Platform üyelerinin, Mecliste faili meçhul cinayetlerin araştırılması için bir komisyon kurulmasını talep ettiklerini ifade eden Öztürk, o tarihten sonra aynı önergeyi iki kez daha Genel Kurul'a getirdiklerini, her seferinde reddedildiğini anlattı.

    AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın da Meclisin sadece Salı günü denetim görevini yerine getirdiğini hatırlatarak, ''Bu önergeyi bizler de önemsiyoruz. Grup başkanvekillerimiz, CHP'li yetkililere, 'konuyu bugün getirmeyin, hep birlikte değerlendirelim. Sonra birlikte haftaya getiririz' dediler. İşte samimiyet budur'' diye konuştu.

    Çok sayıda faili meçhul cinayetin AK Parti hükümetleri döneminde aydınlatıldığını ifade eden Aydın, ''Bizim çetelerle mücadelemize neden destek vermiyorsunuz? Asit kuyuları bizim dönemimizde ortaya çıkarıldı'' dedi.

    BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ise faili meçhul cinayetlerin ülkenin vicdanını kanattığını söyledi.

    ''Ülkenin vicdanını kanatan konularda araştırma yapılmasını istememek aymazlıktır'' diyen Yaman, ''Sporun sorunları çok mu önemliydi, 15 dakika içerisinde komisyonu kurdunuz? Ülkenin faili meçhullerle kanayan vicdanının tazelenmesi gerekiyor'' diye konuştu.

    AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarı öncesinde çok sayıda faili meçhul cinayet işlendiğine dikkati çekerek, son 8 yılda bu cinayetlerin aydınlatılmaya çalışıldığını ifade etti.

    BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da yerinden söz alarak, ''Bazı hatipler, faili meçhul cinayetlerin aydınlatıldığını söyledi. Bakın bizler buradayız. Pervin Buldan eşini kaybetti. Benim onlarca akrabam bu şekilde öldü. Bunların hangisi aydınlatıldı? Sizleri anlamakta güçlük çekiyorum'' diye konuştu.




    Meclis, faili meçhulleri çözmek istemedi Yorumları