Kışlalı, ölümünün 11. yılında anıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-20-2010 (15:57)   Son Mesaj: 10-20-2010 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    10-20-2010

    Kışlalı, ölümünün 11. yılında anıldı

    Kışlalı, ölümünün 11. yılında anıldı


    Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Ahmet Taner Kışlalı'nın yaşamdan ve öğrencilerinden haince koparılışının, kendilerine onun düşüncelerini koruma, yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma gibi büyük bir sorumluluk bıraktığını söyledi.

    Rektör Taluğ, öğretim üyesi, gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı'nın bombalı bir saldırıda öldürülüşünün 11. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Kışlalı'nın Atatürk'ün kültür devriminin önemini ve değerini en iyi özümseyen ve Atatürk'ün ''üreten, hakça paylaşan, özgürce düşünen, kendi kendini yönetebilen yeni bir insan'' yaratma amacına yaşamını adayan Kemalist devrimci bir bilim, düşün ve kültür insanı olduğunu ifade etti.
    Taluğ, mesajında şunları kaydetti:

    ''Kışlalı hocamızın 21 Ekim 1999 günü hain bir pusuda öldüren katiller bizleri, yurtsever aydınlarına sahip çıkamayan bir toplumda yaşama utancı içinde bıraktılar. Onun yaşamdan ve öğrencilerinden haince koparılışı, bizlere onun düşüncelerini koruma, yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma gibi büyük bir sorumluluk bıraktı.

    Gerçek aydınlar düşünceleriyle sonsuza kadar yaşarlar. Düşünceleri ve yazılarıyla yolumuzu aydınlatan Ahmet Taner Kışlalı hocamızı saygıyla anıyoruz.''




    Kışlalı, ölümünün 11. yılında anıldı Yorumları