AK Parti yerelde referandum incelemesi yapıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-20-2010 (15:38)   Son Mesaj: 10-20-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    10-20-2010

    AK Parti yerelde referandum incelemesi yapıyor

    AK Parti yerelde referandum incelemesi yapıyor


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak, 12 Eylülde yapılan referandumda yüzde 42'nin neden 'hayır' oyu kullandığının tespiti yaptıklarını söyledi.

    Tanrıverdi, yerel yönetim çalışmaları kapsamında partisinin İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. Tanrıverdi, burada İl Başkanı Aziz Babuşcu ve yürütme kurulu üyeleriyle basına kapalı görüştü.
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, daha sonra Babuşcu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ilçe belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

    Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Tanrıverdi, yerel yönetimler başkanlığı olarak, AK Partili belediye başkanlarının çalışmalarını yerinde görmek, projelerini kendilerinden öğrenmek, seçim dönemlerinde yaptıkları vaatlerin gerçekleşme oranlarını tespit etmek ve kendi aralarında bilgi, birikim ve paylaşımı sağlamak amacıyla tüm Türkiye'de belediye başkanlarıyla zaman zaman bir araya geldiklerini anlattı.

    Daha verimli ve kaliteli hizmetlerin ortaya çıktığını ifade eden Tanrıverdi, dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını vurguladı.

    AK Parti'nin 2009 yerel seçimlerinde ''marka şehirler'' sloganıyla yola çıktığını ve bu şehirlerin oluşması için çalışmalar yaptığını anımsatan Tanrıverdi, 1,5 yıllık çalışma döneminde, belediyelerin bu çalışmalardan oldukça yararlandığını, çalışmaların, oldukça verimli geçtiğini ve belediye başkanlarına ufuk ve vizyon kazandırıldığını kaydetti.

    Tanrıverdi, AK Parti'nin misyonunun, insan merkezli, hizmet odaklı çalışma yapmak olduğunu, belediye başkanlarının bu anlamda çalıştıklarını belirterek, ''Yerel yönetim hizmetlerinin temelinde insani ve demokratik değerler vardır. Yerel yönetimler hizmetleriyle insana hizmet ederken, aynı zamanda demokrasinin kökleşmesine katkı sağlarlar. Yerel yönetimler demokrasinin kılcal damarlarıdır'' diye konuştu.

    -BELEDİYELER HALKLA İÇİÇE OLACAK-

    Toplantıda, mevcut durumun değerlendirileceğini ve geleceğe yönelik yeni perspektifler ortaya konulacağını ifade eden Tanrıverdi, ''Referandumda 'Hayır' diyen yüzde 42 oranındaki kitleye ulaşma konusunda izlenecek strateji tartışalacak mı?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

    ''Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak, 'Referandumda yüzde 42 neden 'hayır' dedi' bunun tespitini yapıyoruz. Yerel yönetimler halkla birebir ilişki içinde olan birimdir. Halkın beklentileri nedir? Sunulamayan hizmetler nedir? Takdim edilmesi gereken konular nedir? Bunları belirleyeceğiz ve eksiklikleri göreceğiz. Yüzde 42'nin gönlü niye 'evet'ten yana olamamıştır? Bunları tespit edeceğiz. Tespitimiz elbette Türkiye'nin daha özgürleşmesi, demokratikleşmesi adınadır. Bu çalışmayı ortaya koyanlar siyasi olarak da başarılı olacaktır.''

    Hüseyin Tanrıverdi, ''Belediye başkanlarına özel bir talimatınız olacak mı?'' sorusunu, ''Belediye başkanlarına tabii ki bizim sürekli takip ve tavsiyemiz; halkla ilişkilerini artırmaları, hizmetlerini daha kaliteli ortaya koymaları ve halkın değişen şartlardaki ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamalarıdır. Halk yerel yönetimlerden sadece kanalizasyon, su, yol beklemiyor, aynı zamanda daha düzgün bir park, sosyal donatı alanları, kültür faaliyetleri istiyor. Belediyelere değişen ve gelişen şartlar karşısında halkın beklentilerini tespit edip, o hizmetleri sunmalarını tavsiye ediyoruz. Bu noktada belediye başkanlarına halkla daha birebir, iç içe ve ulaşılabilir olmalarını tavsiye ediyoruz'' diye yanıtladı.

    İstanbul'da, referandumda ''Hayır'' diyen kesime yönelik yapılan araştırmanın sonuçlanıp sonuçlanmadığının sorulması üzerine Tanrıverdi, devam eden çalışmaların henüz birleştirilemeyen ayakları bulunduğunu ifade ederek, Türkiye genelinde yapılan anket çalışmasının da analizlerinin devam ettiğini söyledi.

    Tanrıverdi, ''Bazı ilçelerden düşük oy aldınız? Bu ilçelere yönelik özel bir şey düşünülüyor mu?'' sorusuna ''Bunları belediye başkanı arkadaşlarımızla konuşacağız. Bunlar tespit edilecek ve yapılması gerekenler yapılacak'' karşılığını verdi.




    AK Parti yerelde referandum incelemesi yapıyor Yorumları