Prof. Yayla liberallerin tasnifini yaptı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (22:58)   Son Mesaj: 10-19-2010 (22:58)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    10-19-2010

    Prof. Yayla liberallerin tasnifini yaptı

    Prof. Yayla liberallerin tasnifini yaptı


    Balçiçek İlter'le Söz Sende'de programının konuğu Prof. Dr. Atilla Yayla, Türkiye'de kamuoyunda liberal olarak bilinen birçok ismin aslında liberal olmadıklarını söyledi.

    Prof. Yayla, "Liberal tanımını yapmamız lazım, bir kendine liberal diyenler ve bununla gurur duyanlar var benim gibi... Bir de kendine medyada liberal etiket yapıştırılanlar var. Birçok gazeteci arkadaşa liberal etiket yapıştırılıyor. Ama bu insanların önemli bölümünün kendilerine liberal dediklerini duymadım" dedi.
    Prof Atilla Yayla, "Liberal bilinen ama liberal olmayan" isimleri de saydı. Prof. Yayla'ya göre bu isimlerin başında Oral Çalışlar geliyor.

    Atilla Yayla, "Oral Çalışlar"ın liberallerle paralel görüşleri var ama kendisini liberal olarak deklare etmiş değil. Mesela Ahmet Altan, hatta Mehmet Altan. "Marksist liberal" gibi bir kavramı kullanma ihtiyacı duyuyor. Bir de benim gibi felsefi olarak, doktriner olarak liberal olan kimseler var. Tabi medya önemli güç olduğu için liberaller ne düşünüyor ne yapıyor denildiğinde genellikle belli başlı köşe yazarlarına bakılıyor. Bu yanlış değil ama eksik ve yanıltıcı bir şey. Bundan 100 yıl sonra, 21. yy başında liberaller ne yazmış konusunda doktora öğrencisi inceleme yaptığında gideceği kaynaklar çoğu liberal düşünce topluluğu bünyesinde faaliyet göstermekte olan akademisyenlerdir" dedi..

    Prof. Atilla Yayla, medyadaki liberallere örnek olarak ise Gülay Göktürk'ü gösterdi. Yayla, "İstikrarlı ve tutarlı bir liberal olarak Gülay Göktürk"ü zikretmeliyiz. Tam liberal az olmakla beraber parçalı liberal çok." şeklinde konuştu.

    Habertürk




    Prof. Yayla liberallerin tasnifini yaptı Yorumları