Kırıkkale'de okullar kurumlara zimmetlendi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (18:56)   Son Mesaj: 10-19-2010 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 423  

    10-19-2010

    Kırıkkale'de okullar kurumlara zimmetlendi

    Kırıkkale'de okullar kurumlara zimmetlendi


    Kırıkkale'de bulunan kurumlarının okullarla iletişimini güçlendirmek ve her kurumun bir okula sahip çıkmasını sağlamak amacıyla 'Kardeş Okul Kurum Projesi' başlatıldı.

    Kırıkkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Kardeş Okul-Kurum Projesi'nin başlatıldığını dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, projenin kent kimliğinin pekişmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.
    Bir takım hizmetlerin yerine getirilmesi için yerelde görev yapan kamu, kurum ve kuruluşlarının hizmetleriyle daha anlamlı olması gerektiğini belirten Vali Güner, "Yaşadığımız bu memleketi daha güzel hale getirmek, daha yaşanılabilir şehir haline getirmek sizlerin bazı projeleri gündeme getirmesiyle olacaktır. Bir şehrin kent kimliğini kazanması açısından bu yapacağımız çalışmaları, bize bağlı olmayan kurum ve kuruluşların kentimizin daha iyi organize olmasında, işbirliği alanında katkı sağlayacağından eminim." dedi.

    Kırıkkale'de, 'Kırıkkaleliyim, Kırıkkale'de yaşıyorum, Kırıkkale'ye hizmet ediyorum, Kırıkkale'de bir şey üretmeye çalışıyorum' diyen herkesin birer okulu olacağını vurgulayan Vali Güner, "Burada bunun başlangıcını yapıyoruz. Bugünden itibaren Kırıkkale'de okumanın önemli olduğunu vurgulamak için 40 dakikalık bir ders saati içerisinde ve bizzat öğretmenler tarafından tekabül edilecek 'Okuma Saati' projesini başlatıyoruz. Ayrıca okullarımızın çevresini güzelleştireceğimiz 'Okul Çevrelerini Güzel Hale Getirelim' projesini de başlatıyoruz. Bütün okulların bahçesini ağaçlarla ve duvarlarını yağlı boyalı resimler ile güzelleştireceğiz." diye konuştu.

    Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker de çocukların eğitimi söz konusu olduğunda, herkesimin amacı aynı, çıkarlarının ortak olduğunu ifade etti.




    Kırıkkale'de okullar kurumlara zimmetlendi Yorumları