İzmir'de prim borçlarının tamamı yapılandırılacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (17:19)   Son Mesaj: 10-19-2010 (17:19)    Cevap: 0    Gösterim: 432  

    10-19-2010

    İzmir'de prim borçlarının tamamı yapılandırılacak

    İzmir'de  prim borçlarının tamamı yapılandırılacak


    Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, İzmir'de 1 milyar liraya yakın olan SGK prim borçlarının tamamını yapılandırmayı hedeflediklerini söyledi.

    Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda hükümetin yürüttüğü çalışmalar kapsamında SGK İzmir İl Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) tarafından ön çalışma başlatıldı.
    Çalışmalar kapsamında İESOB'u ziyaret eden İl Müdürü Mustafa Keskin, oda başkanlarını yapılandırma çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

    Esnafı önemli yükten kurtaracak bir yapılandırmanın hazırlandığını, içerik olarak ayrıntıların henüz netleşmediğini ifade eden Keskin, yapılandırmanın tüm esnaf tarafından bilinmesini istediklerini kaydetti.

    Küresel kriz ortamında birçok esnaf ve sanatkarın prim borçlarını istemeden de olsa ödeyemediğini belirten Keskin, yapılacak ön çalışmayla 150 bine yakın esnafın ne kadar borcu olduğunu net bir şekilde bileceğini ve esnafa peşin ödeme, banka kredisi veya kooperatifler yardımıyla ödeme gibi çeşitli finansman yöntemleri sunacaklarını dile getirdi.

    ''İzmir'de 1 milyar liraya yakın olan prim borçlarının tamamını yapılandırmayı hedefliyoruz'' diyen Keskin, ''Biz peşin ödemeyi tavsiye ediyoruz. Borcundan bir an önce kurtulan esnaf, gelecek planlamasını da daha rahat yapacaktır. Gerekirse oda başkanlarıyla dükkan dükkan dolaşacağız. Kimsenin bize 'Böyle bir borcum yoktu' şikayetiyle gelmesini istemiyoruz'' diye konuştu.

    İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise çalışmaya gönüllü olarak destek olduklarını belirterek, esnafa yapılandırmanın altyapısıyla ilgili bilgi vereceklerini ve en uygun finansman olanaklarının ortaya konması için çalışacaklarını dile getirdi.

    Mutlu, yapılacak ön çalışmalarla hangi üyelerdin borcunun bulunduğu ve ne kadar borçlarının bulunduğunun ortaya konacağını, yapılandırmadan kamuoyu beklentileri uygun bir şekilde sonuç almak isteğinde olduklarını dile getirdi.




    İzmir'de prim borçlarının tamamı yapılandırılacak Yorumları