TEB-Fortis birleşmesini TEB tasdik etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (17:23)   Son Mesaj: 10-19-2010 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    10-19-2010

    TEB-Fortis birleşmesini TEB tasdik etti

    TEB-Fortis birleşmesini TEB tasdik etti


    TEB bünyesindeki TEB-Fortis Bank birleşmesine ilişkin sözleşme taslağı TEB tarafından tasdik edildi.

    TEB'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Bankanın bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan kararlara yer verildi.
    Açıklamada, Bankanın Fortis Bank ile TEB bünyesinde birleşmesi için esas alınacak olan DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından tasdik edilen 30 Haziran 2010 tarihli mali tablolarının onaylandığı belirtilirken, şunlar kaydedildi:

    ''Bankamızın Fortis Bank ile Bankamız bünyesinde birleşmesi ile ilgili birleşme sözleşmesi taslağı tasdik olunmuştur. Birleşme sözleşmesinin nihai hale getirilmesi ve imzalanması konusunda Bankamız Yönetim Kuruluna yetki verilmesi kararlaştırılmıştır.

    Birleşme dolayısıyla yapılması gereken ana sözleşme değişikliklerinin hazırlanması konusunda Bankamız Yönetim Kuruluna yetki verilmesi kararlaştırılmıştır. Kar dağıtımı konusunda Yönetim Kurulu'nun 1 Ekim 2010 tarihli kararına dayanan kar dağıtımı hakkındaki önerisinin aynen kabulü ile 2009 yılı sonu mali tablolarında yedek akçeler arasında yer alan 207 milyon 17 bin liralık tutarın ortaklarımıza dağıtımına başlanılmasına ve karın dağıtım şekli ile bu konuda yapılacak işlemler bakımından Yönetim Kurulu'nun yetkili kılınmasına karar verilmiştir.''




    TEB-Fortis birleşmesini TEB tasdik etti Yorumları