Üniversite Medya'ya Avrupa'dan prestijli ödül   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-19-2010 (17:14)   Son Mesaj: 10-19-2010 (17:14)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    10-19-2010

    Üniversite Medya'ya Avrupa'dan prestijli ödül

    Üniversite Medya'ya Avrupa'dan prestijli ödül


    Avrupa Eğitim ve İletişim Cemiyeti ESEC (The European Society for Education and Communication) tarafından verilen Erasmus Euromedia Ödülleri 15 Ekim 2010, Cuma günü Viyana’da gerçekleştirilen bir törenle sahiplerini buldu.

    Bu sene Almanya, Avusturya, İngiltere, İsviçre, İtalya, Belçika, Hollanda, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Hırvatistan, Finlandiya, Kosova ve Macaristan"dan başarılı medya yapımları ödüle layık görüldü.
    Erasmus Euro Media Ödülleri"nde Türkiye"de eğitime gösterdiği destek ve eğitimin uluslarasılaşması ile ilgili yapmış olduğu programlar dolayısıyla Üniversite Medya TV programı "Country Focus Medal" ödülünün sahibi oldu.

    Avrupa"nın ortak kültürel değerlerini toplumlara tanıtmak için medyayı hayat boyu eğitim aracı olarak gören ESEC, her yıl başarılı medya yapımlarına Erasmus Euromedia Ödülleri"ni veriyor.

    Yapılan iki aşamalı eleme sonucunda 2010 yılı ödülüne hak kazananlar belli oldu. Finalde Türkiye"yi temsil eden Üniversite Medya, "Country Focus Medal" ödülüne layık görüldü.

    Türk üniversitelerinin uluslararası standartlara ulaşması için gösterdiği çaba, uluslar arası onay aldı!

    Bu ödülle beraber, Üniversite Medya"nın Türk üniversitelerini Dünya standartlarına yükseltme misyonuna katkısı uluslar arası onay almış oldu.

    Üniversite Medya, bugüne kadar 2 yılda 150"ye yakın televizyon programı aracılığıyla üniversite dünyası ile kamuoyu arasında köprü oldu. Rektörleri ve akademisyenleri gençlerle buluşturdu.

    Üniversite Medya daha önce de, İstanbul Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencileri tarafından 2009-2010 döneminde "Yılın En Başarılı Eğitim Programı" seçilirken, program sunucusu Görkem İldaş "Yılın Genç İletişimcisi" ödülünü almıştı. Program aynı dönemde Reklamcılar Derneğinin "İZ: İletişimin Zirvesindekiler" töreninden de ödülle ayrılmıştı.

    Ödülünü, Avusturya Büyükelçimiz Sayın Kadri Ecvet Tezcan tarafından alan Üniversite Medya programının yapımcısı Ünal Kavrazlı teşekkür konuşmasında şöyle dedi: "Bugüne kadar Bologna sürecinden, Erasmus öğrenci değişim programlarına; eğitimin küreselleşmesinden, AB üyeliğinin Türk üniversitelerine etkilerine kadar birçok konuya programımızda yer verdik. Amacımız; ülkemizin eğitim sistemini AB ve dünya standartlarına taşımaya çalışanları cesaretlendirmekti. Bu hedefe ulaşmak için yaptığımız çalışmaların Erasmus Euromedia ödülüyle onurlandırılması da bizim cesaretimizi artırdı"

    Üniversite Medya programını hazırlayıp sunan Görkem İldaş ise; eğitimin sınırları aşarak kültürlerarası etkileşimine dikkat çeken konuşmasını; John Dewey"in "Eğitim sosyal bir süreçtir. Eğitim gelişmedir, büyümedir. Eğitim hayata hazırlık değildir. Hayatın ta kendisidir." sözüyle bitirdi.

    ESEC EUROMEDIA ÖDÜLLER HAKKINDA

    Avrupa"daki sosyal değerlerin gelişimi, göçmenlik, eğitim, kimlik ve izole edilmiş yaşamlar hakkında yapılan çalışmalar uzman bir jüri tarafından değerlendiriliyor. Viyana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Thomas Bauer"in başkanlığını yaptığı, medya profesyonelleri ve akademisyenlerden oluşan uluslar arası büyük jüri de Türkiye"den İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhan Kandemir de yer aldı.

    2011 yılında Erasmus Euro Media Ödülleri İstanbul Üniversitesi"nde yapılacak!

    Jüri, Avrupa ile ilgili meselelerin tartışılma derecesi, analiz ve eleştiri derinliği, eğitici içerik kullanımı gibi kriterler üzerinden değerlendirme yapıyor. 2011 yılında Erasmus Euromedia Ödül Töreni"ne İstanbul Üniversitesi ev sahipliği yapacak. .




    Üniversite Medya'ya Avrupa'dan prestijli ödül Yorumları