İstanbul'da oto hırsızlarına darbe   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (16:06)   Son Mesaj: 10-19-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    10-19-2010

    İstanbul'da oto hırsızlarına darbe

    İstanbul'da oto hırsızlarına darbe


    İstanbul'da, çaldıkları otomobilleri parçalayarak ya da motor ve şasi numaralarını değiştirerek sattıkları öne sürülen 18 kişi yakalandı. Hırsızların araçları 'immobilizer' adlı parçaları değiştirerek hırsızlığı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

    Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çalıntı ve bilgileri değiştirilen otomobillerin faillerinin yakalanmasına yönelik 21 adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, 18 kişi gözaltına alındı.
    Şüphelilerin, park halindeki otomobillerin motor kontrol ünitesi olarak bilinen ''immobilizer''adlı parçalarını değiştirerek, 12 farklı oto hırsızlığı gerçekleştirdiği, çalınan otomobilleri parçalayarak ya da şasi ile motor numaralarını değiştirerek sattıkları bildirildi.

    Şüphelilerin iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 çalıntı otomobil, 5 şase ve motor numaraları değiştirilmiş otomobil, çok sayıda marka ve modele ait çalıntı yedek parça, 11 çalıntı olduğu düşünülen suçta kullanılan otomobil, 1'i çalıntı 2 ruhsatsız tabanca ve 4 motor kontrol ünitesi ele geçirildi.

    Şüphelilerin elebaşılığını Sedat B'nin yaptığı, 5 dakikada immobilizer olan bir otomobili çalabildiği öne sürülen Yavuz D'nin de çete içerisinde kısa boyu ve hızlı hareket etmesi ile benzediği çizgi karakter ''Pokemon'' lakabıyla anıldığı, çetenin kendisini ''Pokemon çetesi'' olarak adlandırdığı bildirildi.

    Şüphelilerden Sedat B. ve Yavuz D. tarafından çalınan otomobillerin Bahçelievler Yenibosna'da bir tamirhanede parçalandığı, parçaların ise Maslak Atatürk Oto Sanayi sitesinde 10 farklı yedek parçacı tarafından satıldığı öne öğrenildi.

    Emniyette işlemleri tamamlanan 18 kişi, Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi.

    Şüpheliler emniyet çıkışında görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.




    İstanbul'da oto hırsızlarına darbe Yorumları