Erdoğan'a Meclis'e başörtülü girme çıkışı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-19-2010 (15:37)   Son Mesaj: 10-19-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    10-19-2010

    Erdoğan'a Meclis'e başörtülü girme çıkışı

    Erdoğan'a Meclis'e başörtülü girme çıkışı


    AK Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi Fatma Ünsal, Başbakan Erdoğan’a, "Kadınların Meclis’e başörtüsü ile girme zamanının geldiğini" ve adım atılmaması halinde bağımsız hareket edeceğini söyledi. Erdoğan ise şu cevabı verdi:

    Tarık Işık'ın haberi
    AKP'li Fatma Ünsal, Erdoğan'a "Başörtüsü için adım atmayacaksanız, kendi başıma hareket edeceğim" dedi.

    Başörtüsü sorununun çözümü için tartışmalar yoğunlaşırken, iktidar partisinde de beklentiler yükseldi. AKP"nin Kurucular Kurulu Üyesi Fatma Ünsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a, "Kadınların Meclis"e başörtüsü ile girme zamanının geldiğini" ve adım atılmaması halinde bağımsız hareket edeceğini söyledi.

    AKP"nin önceki gün Kızılcahamam"da sona eren istişare toplantısının basına kapalı bölümünde söz alan Fatma Ünsal, "Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi"ne (CEDAW) atıfta bulundu.








    AKP nin kurucularından Fatma Ünsal, TBMM Genel Kurulu na türbanla girebileceği mesajını verdi. Milletvekili Merve Kavakçı, 2 Mayıs 1999 da türbanla girdiği Meclis'ten çıkarılmıştı.






    "Yüzde 70 dışlanıyor"


    Ünal, Erdoğan"a, Komite"nin bir raporuna göre Türkiye"de kadınların yüzde 70"inin başörtüsünden dolayı eğitim, çalışma ve siyaset alanından dışlandığını anlattı. "Türkiye"de kadınların yüzde 70"inin sadece seçme hakkı var. Seçilme hakkı yok" diyen Ünsal, başörtüsü konusunun AKP"ye açılan kapatma davasına da malzeme olduğunu hatırlattı. Ünsal, çıkışını şöyle sürdürdü:
    "Bu konuyu tartışmamızın zamanı geldi. Kadınlar, başörtüsüyle Meclis"e giremiyor. Geçmişte, Merve Kavakçı olayı yaşandı. Bu konuda, adım atmayacaksanız kendi başıma bağımsız hareket edeceğim."

    Erdoğan ise şu yanıtı verdi:
    "Biz bu konuda samimiyiz. Samimiyetimizi sorgulamayın. Ancak üniversitelerdeki sorunu bile çözemedik. Bu konuda nelerle karşılaştığımızı biliyorsunuz. Ayrılırsanız üzülürüz ama böyle bir karar verirseniz "hayırlı olsun" deriz."

    "Kusuru paylaşmak lazım"

    Radikal"in sorularını yanıtlayan AKP"li Fatma Ünal, başörtüsü konusunun sadece AKP"nin değil tüm Türkiye"nin sorunu olduğunu söyledi. Ünal, AKP"nin 8 yıldır iktidarda olduğunun ve sorunun halen çözülmediğinin hatırlatılması üzerine, "Ben "yüzde 100 kusur yargıda ya da muhalefette" demiyorum ama yüzde 100 kusur AK Parti"de değil. Kusuru paylaştırmak lazım" karşılığını verdi.

    Radikal




    Erdoğan'a Meclis'e başörtülü girme çıkışı Yorumları