Anadol: CHP, AB'yi Atatürk'ün mirası olarak algılıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-19-2010 (13:34)   Son Mesaj: 10-19-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    10-19-2010

    Anadol: CHP, AB'yi Atatürk'ün mirası olarak algılıyor

    Anadol: CHP, AB'yi Atatürk'ün mirası olarak algılıyor


    Parlamentolararası Birlik İngiliz Grubu Başkanı Lord Dykes, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'u ziyaret etti. ''Çok yaşa Türkiye'' diyen Dykes, Türkiye'nin AB'ye katılımı için büyük bir destek olduğunu ifade etti.

    Dykes, konuşmasına, Türkçe olarak, referandum sonrası kendilerini davet ettikleri için mevkidaşlarına teşekkür ederek başladı. ''Çok yaşa Türkiye'' diyen Dykes, Türkiye'nin AB'ye katılımı için büyük bir destek olduğunu ifade etti.
    Anadol da İngiltere'nin, Türkiye için önemine işaret ederek, 18. yüzyıldan bugüne kadar geçen dönemde Türkiye tarihinde İngiltere kadar yer alan başka bir ülkenin bulunmadığını söyledi.

    İngiltere'de son seçimlerden sonra kurulan hükümetin, İngiltere ve dünya barışına katkı sağlayacağına olan inancını dile getiren Anadol, Londra'ya, Türkiye'nin AB'ye adaylığı sürecindeki desteği dolayısıyla teşekkür etti.

    Anadol, Türkiye'nin, İngiltere ile tarihsel birlikteliğin yanı sıra İngiltere'nin Türkiye ekonomisine ve turizmine de büyük katkısı olduğunu belirtti. Anadol, Almanya ve Rusya'dan sonra Türkiye'ye en fazla rağbet eden ülkelerin başında İngiltere'nin geldiğini kaydetti.

    İktidar partisi milletvekillerinin, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaptığı lobilerle, CHP'nin AB'ye karşı çıktığına yönelik propagandasından üzüntü duyduğunu vurgulayan Anadol, ''CHP, AB'yi Atatürk'ün mirası olarak algılamaktadır. Atatürk, daha AB, Avrupa ülkelerinin hayalinde yokken, uyum yasalarını gerçekleştirmiştir. CHP, iktidarın getirdiği bütün AB yasalarına olumlu oy verdi. Bu yasalardan çok daha önemlilerini yıllar önce Türkiye gerçekleştirdi. Atatürk olmasaydı, harfleri Arap alfabesiyle okuyacaktınız'' diye konuştu.

    Dykes de Türkiye'nin kuruluşunda attığı bu adımları, takdirle karşıladıklarını kaydetti.




    Anadol: CHP, AB'yi Atatürk'ün mirası olarak algılıyor Yorumları