Küçük Grubet'in organları 4 kişiyi umutlandırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (12:57)   Son Mesaj: 10-19-2010 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 415  

    10-19-2010

    Küçük Grubet'in organları 4 kişiyi umutlandırdı

    Küçük Grubet'in organları 4 kişiyi umutlandırdı


    Şırnak'ın İdil ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Gurbet Yavuz'un (7) bağışlanan organları, organ bekleyen dört hastaya umut ışığı oldu.

    İdil ilçesinde 15 Ekim'de geçirdiği trafik kazasından sonra Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan ve burada beyin ölümü gerçekleşen Gurbet Yavuz'un organları ailesi tarafından bağışlandı.
    Baba Şükrü Yavuz, kızının bütün organlarını bağışlayacağını belirtmesi üzerine Cizre Devlet Hastanesi yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçti. Durumun bildirilmesi üzerine Gurbet Yavuz'un organlarını alıp başka hastalara nakletmek için Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Merkezi Ekibi Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Cizre'ye geldi.

    Baba Şükrü Yavuz, yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen kızını organ nakli öncesinde son bir kez görmek istedi. Bunun üzerine yoğun bakım ünitesine alınan baba Yavuz, kızının yanaklarından öperek veda etti.

    Ameliyat sonrası Gurbet Yavuz'un karaciğer ve böbrekleri başka hastalara nakledilmek üzere alındı. Yavuz'un karaciğerinin Turgut Özal Tıp Merkezinde organ nakli bekleyen iki yaşındaki bir çocuk ve on aylık bir bebeğe nakledileceği belirtilirken, böbrekleri ise Gaziantep Üniversitesinde organ nakli bekleyen iki ayrı hastaya nakledilecek.

    Baba Şükrü Yavuz, çocuğuna doyamadan, acı bir trafik kazası sonrası kaybettiğini belirterek, ''Çocuğum yaşamadı ama çocuğumun organları toprak olmasın ve organları ile en azından başka insanlar yaşasın istedim. Herkes gibi bizim de organ nakline ihtiyacımız olabilir. Şırnak'ta ilk kez organ bağışında bulunan ben oldum. Türkiye'nin birçok yerinde insanlar organ bağışı yapıyor. Ben de diğer insanlara örnek olması için kızımın organlarını bağışladım. Bütün insanlardan organ bağışında bulunmalarını istiyorum. Çünkü yapılacak olan bir organ bağışı belki bir hayatı kurtaracaktır'' dedi.

    Malatya Organ Nakli Merkezinden organları almak için gelen Doç. Dr. Mehmet Yılmaz da gazetecilere yaptığı açıklamada, öncelikli olarak acılı aileyi bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ettiğini belirtti.

    Hastadan karaciğer ve iki böbrek alındığını vurgulayan Yılmaz, ''Böbrekleri Gaziantep Üniversitesine göndereceğiz. Karaciğeri ise Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde organ bekleyen iki yaşındaki bir çocuk ve on aylık bir bebeğe takacağız. Bu organlar Elazığ'ın dışından bir yerde aldığımız ilk organ. Bu organlar, organ nakli için bekleyen ve organ yetmezliği olan hastalara umut ışığı oldu. Bunu Cizre'den almamız çok sevindirici oldu. Şırnak'ta ilk defa yapılan bu organ bağışının diğer insanlarımıza da örnek olacağını düşünüyorum ve ben inanıyorum ki bunun duyulmasının ardından Şırnak'ta organ bağışının artacağıdır'' diye konuştu.

    Gurbet Yavuz'un cenazesi de ailesi tarafından hastaneden Cizre Belediyesine ait cenaze aracı ile alınarak İdil ilçesinde defnedildi.

    İdil Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi olan Gurbet Yavuz, 15 Ekim'de okuldan eve dönerken, yolun karşısına geçmek istediği sırada özel bir otomobilin çarpması sonucu yaralanmış, İdil Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmişti.




    Küçük Grubet'in organları 4 kişiyi umutlandırdı Yorumları