Pulları gizlice söken mübaşir tutuklandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-18-2010 (23:08)   Son Mesaj: 10-18-2010 (23:08)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    10-18-2010

    Pulları gizlice söken mübaşir tutuklandı

    Pulları gizlice söken mübaşir tutuklandı


    Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, daha önce kullanılmış posta pullarının, yeniymiş gibi satılması ile ilgili meydana gelen ilginç sahtecilik olayına adı karışan emekli mübaşir tutuklandı.

    Bayramiç Adliyesi'nde mübaşirlik yapan A.B., adliyeye il dışından gelen ve içerisinde davaların olduğu mektupların üzerindeki pulları büyük bir titizlikle kopartarak pul ihtiyacı olan vatandaşlara para karşılığı satmaya başladı.
    Mektupların üzerindeki zaman zaman mühürlü pulların ise mühür mürekkebi olan kısımlarını, kullandığı bir takım kimyasallarla temizleyen Bilgin, pulları il dışına mektup gönderecek olan vatandaşların zarflarına, anlaşılmaması için kendisi yapıştırıp mühürlemiş. Yaklaşık 2 yıldır bu şekilde evrakta sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratma suçunu işleyen Bilgin'in yaptığı film senaryolarını anımsatan sahtekarlığı ilk olarak postacılar fark etmiş.

    İlk zamanlar, kullanılmış pullar, gönderilecek mektupları adliyeden alan postacıların dikkatini çekmemiş. Ancak yeni bir zarfın üzerinde her seferinde kullanılmış pulun yapıştırıldığını zamanla fark eden postacılar, bu durum karşısında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Olayla ilgili soruşturmada, Bayramiç Adliyesi'nden emekli olan mübaşir A.B., adliyeye şehir dışından gelen mektupların üzerindeki pulları söküp sattığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Zanlı, ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği mahkemece, 'kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğrattığı' gerekçesiyle tutuklandı.




    Pulları gizlice söken mübaşir tutuklandı Yorumları