Beşşar Esad adil barış şartını açıkladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-18-2010 (18:54)   Son Mesaj: 10-18-2010 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    10-18-2010

    Beşşar Esad adil barış şartını açıkladı

    Beşşar Esad adil barış şartını açıkladı


    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Ortadoğu barış süreci ile ilgili olarak, "hakları garanti altına alan, toprakları iade eden adil ve kapsamlı barışta ısrarcı olduklarını" söyledi.

    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad bugün Ulusal İlerici Cephe Merkez Komitesi toplantısına başkanlık etti. Bölgenin gündemi ve gelişmelerinin ele alındığı toplantıda konuşan Esad, Suriye'nin değişik davalara ilişkin politikasının sabit ve değişmez ilkelerden yola çıktığını ifade ederek, bu ilkelerin ulusal haklarını kollama ve milli menfaatleri savunmak olduğunu söyledi.
    Ortadoğu Barış sürecini değerlendiren Suriye lideri Esad, hakları garantileyen ve toprakları iade eden adil kapsamlı barışa Suriye'nin ısrarcı olduğunu söyledi. Esad, İsrail'in uygulamaları, açıklamaları ve izlediği politikalarla barış sürecinde ciddi olmadığını kanıtladığını ifade ederek, İsrail'in ve tüm açıklamalarını "barış gereksinimlerinden kaçmak için zaman kazanma çabalarından ibaret" diye nitelendirdi.

    Beşşar Esad, Suriye'nin bölgede barış ve istikrarı sağlamak, gerginliği sone erdirmek ve herhangi bir dış müdahale olmaksızın bölge halklarının çıkarlarını sağlamak için uygun bir taban hazırlama yönünde kardeş ve dostlarıyla birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.




    Beşşar Esad adil barış şartını açıkladı Yorumları