Gazi Üniversitesi Rektörünün bina isyanı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-18-2010 (18:49)   Son Mesaj: 10-18-2010 (18:49)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    10-18-2010

    Gazi Üniversitesi Rektörünün bina isyanı

    Gazi Üniversitesi Rektörünün bina isyanı


    Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Ankara'daki her 3 üniversite öğrencisinden birinin ''Gazi''li olduğunu belirterek, eğitim verdikleri 122 bina için tepkisini ortaya koydu.

    Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Ankara'daki her 3 üniversite öğrencisinden birinin ''Gazi''li olduğunu belirterek, ''Haziran ayı itibarıyla Ankara'daki 184 bin öğrenciden 67 bini Gazi Üniversitesi öğrencisiydi. Biz kampüs değil şehir üniversitesiyiz, 122 ayrı binada eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyoruz. Ancak binalarımız genellikle Milli Eğitim Bakanlığından intikal eden binalar, büyük zorluk içerisindeyiz'' dedi.
    Prof. Dr. Ayhan, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, fakültenin 2008 yılında eğitim-öğretime başladığını, o zaman bir açılış töreni yapamadıklarını ifade ederek, ''2009-2010'da bir açılış yapamamıştık. Çünkü açılış yapmış olmak için açılış yapmaktan hep kaçınmıştık. Bu fakültenin temelinde hemşirelik yüksek okulu vardı. O tarihlerden itibaren hemşirelik yüksek okulunda görev yapan arkadaşlarımız şöyle biraz geriye giderek nereden nereye geldiğimizi çok iyi hatırlayacaklardır'' dedi.

    Hemşirelik Yüksek Okulu'nun Sağlık Bakanlığından kendilerine geçen bir binada, oldukça olumsuz koşullarda eğitim-öğretim yaptığını, öğrencilerin ehliyetli bir şekilde mezun edildiğini, çalışma ortamlarının uygun olmamasına rağmen eğitimden ödün verilmediğini hatırlatan Rektör Ayhan, şöyle konuştu:

    ''Fevkalade büyük başarılar gösteren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Fakat orada olmayacağına karar verdik. 'Hastaneye yakın olması lazım, arkadaşlarımız stajlarını yapıyorlar' dedik. Merkeze getirme kararı verdik. Eş zamanda Gazi Üniversitesinde bir değerlendirme toplantıları süreci başlatmıştık. O süreçte sağlık bilimleri alanında, fakültenin ve bünyesindeki bölümlerin yeterince değerlendirilemediğini tespit ettik. Bir an önce organize edilmeleri ve değiştirdiğimiz yerlerden çok daha iyi konumlara getirilmesi kanaatine vardık. O çalışmalar 2008 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesinin artık müstakil bir binasının olması kanaatinde harekete geçtik. Sadece bina değil, alt yapı ve kadrosunu oluşturmaya çalıştık.

    Güçlü bir kadro oluştu. Diğer branşlar da en az hemşirelik kadar ön plana çıktı. Sadece bununla kalınmadı, hemşirelik bölümündeki arkadaşların da yüksek okul havasından çıkıp bir an evvel fakülte pozisyonuna gelmesi lazımdı.''

    -''YAKLAŞIK 70 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR''-

    Prof. Dr. Ayhan, üniversitelerindeki puanları ayrı olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, ''Acaba hangi fakültemizde nasıl bir puan var. Ona göre vaziyet almak isteriz. Öğrencilerimizin profil araştırmasını yaptırırız, bizim öğrencilerimiz kimdir nereden gelmişlerdir, neler yapmak istiyorlar diye. Bu araştırmayı bu yıl da yapma fırsatı bulduk. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri son derece şuurlu öğrenciler, bilinçli tercihlerde bulunmuşlar'' dedi.

    Gazi Üniversitesinin 19 fakültesinden birinin de Sağlık Bilimleri Fakültesi olduğunu belirten Prof. Dr. Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Tam net rakamı telaffuz edemiyorum ama 20 gün önce aldığım rakama göre 69 bin kusur yaklaşık 70 bin öğrenciye ulaşmışız. Bu oldukça fazla bir sayı. Her gün öğrenci sayısı değişiyor mesela bugün bin 200 ek kontenjandan öğrencimiz geldi. Net rakamları Haziran ayı için biliyorum. Haziran ayında yaptığım değerlendirmeye göre Ankara'da 10 üniversite var. 184 bin üniversite öğrencisi var. Bunun yaklaşık 34 bini vakıf üniversitelerinde geri kalanı devlet üniversitelerinde. Kuruluş tarihlerini nazara alacak olursak, Ankara, ODTÜ, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi. Haziran ayı itibarıyla bu 184 bin öğrencinin 67 bini Gazi Üniversitesindeydi, bir başka hesapla Ankara'daki her 3 öğrenciden birisi Gazi Üniversitesinin öğrencisidir. Biz kampüs değil şehir üniversitesiyiz, 122 ayrı binada eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyoruz. Ancak binalarımız genellikle Milli Eğitim Bakanlığından intikal eden binalar, büyük zorluk içerisindeyiz.''

    Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsan Türköz Sucak da fakültelerinin faaliyetleri, sağlık hizmetlerindeki rolü ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.




    Gazi Üniversitesi Rektörünün bina isyanı Yorumları