Dağddan kopan 5 tonluk kaza evi ezdi!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-18-2010 (16:08)   Son Mesaj: 10-18-2010 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 418  

    10-18-2010

    Dağddan kopan 5 tonluk kaza evi ezdi!

    Dağddan kopan 5 tonluk kaza evi ezdi!


    Bolu'nun Mudurnu ilçesinde etkili olan sağanağın ardından, dağ yamacından kopan yaklaşık 5 ton ağırlığındaki kaya parçası, duvarını yıktığı eve girdi.

    Alınan bilgiye göre, etkili olan sağanak Seyrancık Mahallesi'nde heyelana neden oldu. Heyelanda yerinden kopan yaklaşık 5 ton ağırlığındaki bir kaya parçası da, İsmail Aydın'a ait tek katlı ahşap evin duvarını yıkarak içeriye girdi.
    Olay sırasında evde kimsenin olmaması nedeniyle can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi.

    Ev sahibi İsmail Aydın, olay sırasında alışveriş için dışarıda olduğunu belirterek, ''Akşam eve geldiğimde kapıyı açmaya çalıştım. Kapının açılmaması üzerine camdan içeriye baktığımda, büyük bir kütlenin evin içinde olduğunu gördüm. Önce çok korktum'' dedi.

    Eve giren kayanın çok büyük olduğunu anlatan Aydın, ''Kayanın kaldırılması için kaymakamlıktan ve belediyeden yardım istedim. Ekipler geldi, incelemelerde bulundu. Kayayı kaldırmak için büyük bir vince ihtiyaç olduğunu söylediler. Kayaların yeniden yuvarlanmasından korktuğum için başka yerde kalmaya başladım. Her yağmurda bu korkuyu yaşamak istemiyorum. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum'' diye konuştu.

    Mudurnu Kaymakamlığı ve Belediye yetkilileri ise, heyelanın yaşandığı alanda ve evde incelemeler yaptıklarını kaydederek, ''Evin duvarlarını parçalayarak giren kaya çok büyük. Kayayı evden çıkartmak çok zor olacak. Öte yandan ev, her zaman heyelan tehlikesi yaşanabilecek bir alanda. Bu yüzden burada konaklamak çok tehlikeli. Çıkan sonuçların ardından nasıl yardım yapılacağına karar verilecek'' dediler.




    Dağddan kopan 5 tonluk kaza evi ezdi! Yorumları