BBP: Türkiye füze kalkanı projesini reddetmeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-18-2010 (15:37)   Son Mesaj: 10-18-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    10-18-2010

    BBP: Türkiye füze kalkanı projesini reddetmeli

    BBP: Türkiye füze kalkanı projesini reddetmeli


    BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ABD'nin füze kalkanı projesiyle ilgili olarak, ''Rusya ve İran'ı hedef alan bu projeyi NATO projesi dahi olsa reddetmesi gerektiğini'' savundu.

    Şanverdi, ABD'nin füze kalkanı projesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ABD Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı'nın, Ankara üzerinde yoğun bir baskı politikası uyguladığını belirterek, ABD'nin Avrupa'ya kurmayı planladığı füze savunma sistemi konusunda Türkiye ile görüştüklerini resmi olarak dillendirdiklerini anımsattı.
    Bu füze sisteminin, bir ABD projesi olduğunu kaydeden Şanverdi, ''Ancak ABD'nin bu projeyi tek başına yapmak yerine, tıpkı Irak ve Afganistan işgallerinde olduğu gibi NATO'yu ve müttefik ülkeleri işin içerisine çekmek istediğini'' savundu.

    Şanverdi, ''Türkiye'nin en önemli ticari partnerleri arasında olan Rusya ve İran'ı hedef alan bu projeyi NATO projesi dahi olsa Türkiye reddetmeli, asla kabul etmemelidir. Bu füze kalkanı projesi şimdiye kadar bin bir meşakkatle geliştirilen bu güzel ilişkileri dinamitleyecektir'' dedi.

    Öte yandan İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey de Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada, füzelerin Türkiye'nin güvenliği ve çıkarlarıyla en küçük bir ilgisinin bulunmadığını, aksine ülkenin güvenliği için tehdit olduğunu söyledi.

    Özbey, ''Türkiye'mizin güvenliği tehdit altındadır. Ancak tehdidin kaynağı, komşularımız ve diğer Asya ülkeleri değil, ABD, AB, NATO ve onların himayesindeki bölücü terördür. Bütün yurttaşlarımız, Türkiye'den yana siyasi partiler, sendikalar, kitle örgütleri bu tuzağa karşı tavır almalıdır. Güçlerimizi birleştirelim. Belayı defedelim'' diye konuştu.




    BBP: Türkiye füze kalkanı projesini reddetmeli Yorumları