Cinayet zanlısını adliye girişinde vuracaklardı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-18-2010 (15:04)   Son Mesaj: 10-18-2010 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 446  

    10-18-2010

    Cinayet zanlısını adliye girişinde vuracaklardı

    Cinayet zanlısını adliye girişinde vuracaklardı


    Diyarbakır'da cinayet zanlı olarak tutuklanan bir kişi adliyeye çıkarıldığı sırada, polisin dikkati sayesinde maktulün yakını tarafından vurulmaktan kurtuldu.

    Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 29 temmuzda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi girişindeki otobüs duraklarında Yasin Kardeşoğlu'nun (23) kesici aletle öldürülmesi olayı ile ilgili Mürsel Yıldırım'ın (25) yakalandığı ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandığı belirtildi.
    Tutuklu Yıldırım'ın 12 ekimde Diyarbakır Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmasının olduğunun öğrenilmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince adliye çevresinde güvenlik önlemi alındığı kaydedilen açıklamada, adliye binası karşısındaki Lise Caddesi'nde park halindeki bir araçta arama yapıldığı ve bir kişinin üzerinde bir ruhsatsız tabancayla yakalandığı belirtildi.

    Açıklamada, ayrıca araç içinde gizlenmiş, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatlı pompalı tüfek ile bu silahlara ait mermiler ele geçirildiği, üzerinde ruhsatsız silah ele geçirilen kişinin öldürülen Kardeşoğlu'nun yakını olduğu ve cinayet zanlısını adliyeye çıkarıldığı sırada vurmayı planladığı bildirildi.

    Olayla ilgili 3 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatlı pompalı tüfek ile 4 kişinin yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.




    Cinayet zanlısını adliye girişinde vuracaklardı Yorumları