Bu kez oto hırsızlarının sireni çaldı: 17 gözaltı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-18-2010 (14:54)   Son Mesaj: 10-18-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    10-18-2010

    Bu kez oto hırsızlarının sireni çaldı: 17 gözaltı

    Bu kez oto hırsızlarının sireni çaldı: 17 gözaltı


    5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip sattığı ileri sürülen 17 kişi gözaltına alındı. Zanlıların çaldıkları otomobillere tekrar çalınmaması için alarm taktığı ortaya çıktı.

    Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip sattıkları belirlenen şebekenin üyelerini takibe aldı.
    Yaklaşık 7 ay süren istihbarat ve teknik takip çalışmalarının ardından eş zamanlı operasyon gerçekleştiren güvenlik güçleri, Ankara'da 10, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 3, Kocaeli'nde 2, Antalya ve Hatay'da de birer kişiyi gözaltına aldı.

    Ankara Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlıların, çaldıkları otomobilleri motor ve şasi numaralarını değiştirerek ya da parçalayarak sattıkları belirlendi. Operasyonda bazı Avrupa ülkelerinde çalınan ve İnterpol tarafından aranan otomobillere ait parçalar da ele geçirildi.

    İcra müdürlüklerince hacizli-yakalamalı kaydı ile aranan otomobilleri de parçalayıp satarak ilgili kurumları zarara uğrattıkları tespit edilen zanlılarla, 8 otomobil, motor ve şasi numarası değiştirilmiş 9 otomobil, çalındıktan sonra parçalanmış 7 otomobil, 5 hacizli ve yakalamalı olarak aranan parçalanmış otomobil, İtalya ve Yunanistan'da çalınmış ve İnterpol tarafından aranan otomobillere ait parça, numaraları kazınarak silinmiş 20 otomobil motoru ve bloklar ile numaraları silinmiş 15 şanzıman ve çok sayıda otomobil parçası ele geçirildi.

    Güvenlik güçleri, Ankara'da ele geçirilen 15 aracı da çalıntı olabileceği şüphesiyle muhafaza altına aldı.

    Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, oto hırsızlığı, çalıntı otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirmek, bu otomobilleri satmak suretiyle haksız kazanç elde etmek ve dolandırıcılık'' suçlarından adli mercilere sevk edildi.

    Kocaeli'nde gözaltına alınan ''Hayalet'' kod adlı bir zanlının, birçok ilde çok sayıda araç çaldığı, 1 dakika içinde aracın kapısını açıp çalıştıran bu kişinin herhangi bir kaydı olmadığı için bugüne kadar yakalanamadığı bildirildi. Nüfus kaydı bulunmayan zanlının yakalanmamak için cep telefonu dahi kullanmadığı öğrenildi.

    Zanlıların çaldıkları otomobillere tekrar çalınmaması için alarm taktığı, bu nedenle operasyona ''alarm'' adı verildiği belirtildi. Zanlıların çalarak sattığı diğer araçların bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

    Bu arada, ele geçirilerek Ankara Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen otomobillerden bazılarının sahipleri, araçlarını güvenlik güçlerinden teslim aldı. Aracını teslim alan Saniye Çağlar adlı kadın, 31 Ağustosta Ankara'daki evinin önünden çalınan aracının Zonguldak'ta ele geçirildiğini öğrendiğini söyledi.




    Bu kez oto hırsızlarının sireni çaldı: 17 gözaltı Yorumları