Yargıtay, HSYK'ya yeni üyeleri seçti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-18-2010 (12:58)   Son Mesaj: 10-18-2010 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    10-18-2010

    Yargıtay, HSYK'ya yeni üyeleri seçti

    Yargıtay, HSYK'ya yeni üyeleri seçti


    HSYK üyelerinin istifasının ardından kurula, 3 asıl, 3 yedek 6 yeni üyeyi belirlemek için Yargıtay'da yapılan seçim tamamlandı. En yüksek oyu alan 6 kişi HSYK'nın asıl ve yedek üyeliklerine seçildi. Yeni üyelerin isimleri:

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin istifasının ardından kurula, Yargıtay kontenjanından katılacak 3 asıl ve 3 yedek üye bugün yapılan seçimle belli oldu.
    HSYK üyeliği için Yargıtay'da yapılan seçimde, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Üyesi Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Ahmet Karayiğit ve Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Üyesi Ulvi Yüksel, en yüksek oyu alarak HSYK'nın asıl üyeliğine seçildi.

    Seçimde, HSYK'nın Yargıtay kontenjanından üç yedek üyesi de belirlendi.

    Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Hicri Tuna ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üyesi Rahmi Ünal yedek üyeliğe seçildi.

    Seçimde, 3. asıl üye olarak belirlenen Ulvi Yüksel, halen HSYK üyesi olan Ali Suat Ertosun'un seçildiği tarihten itibaren başlayan 4 yıllık görev süresi dolduktan sonra kalan HSYK üyeliği süresini tamamlayacak.




    Yargıtay, HSYK'ya yeni üyeleri seçti Yorumları