ABD'de Türk bayrağına büyük saygısızlık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-17-2010 (19:56)   Son Mesaj: 10-17-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

    10-17-2010

    ABD'de Türk bayrağına büyük saygısızlık

    ABD'de Türk bayrağına büyük saygısızlık


    Cami yapımına karşı çıkan aşırı dinci Hristiyanların hazırladığı afiş Türklerin tepkisine neden oldu.

    Türkiye, terör tehdidiyle mücadele için yıllardır uluslararası çapta çaba gösteriyor. NATO üyesi olarak Afganistan"da önemli sorumluluklar üstleniyor. Bu yüzden El Kaide tarafından tehdit ediliyor. Bu gerçeklere rağmen Türkiye zaman zaman çirkin saldırıların hedefi oluyor.

    Amerika Birleşik Devletleri"nde, ikiz kulelerin yıkıldığı sıfır noktasına cami yapılmasına karşı kampanya yürüten "Hristiyan Eylem Şebekesi" adlı aşırı dinci örgütün hazırladığı afiş bu ülkedeki Türkleri ayağa kaldırdı.
    İlk gösterimi 28 Ekim"de New York"ta yapılacak olan "Sıfır Noktası Camii"nin Anlatılmamış Öyküsü" adlı belgeselin afişi ve DVD"sinin kapağında, ikiz kulelerin enkazında, göndere çekilmiş Türk bayrağı yer alıyor.

    Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi ve Türk Hars Birliği, sözkonusu dinci Hristiyan kuruluşu protesto kampanyası başlattı.

    Her iki kuruluşun yetkilileri, terörle her alanda mücadele eden Türkiye"ye bu gibi yakıştırma yapılmasının haksızlık olduğunu dile getirdi.

    Amerika"daki Türk toplumunun temsilcileri, ikiz kulelelerde çok sayıda Müslümanın da öldüğünün altını çizdi.





    ABD'de Türk bayrağına büyük saygısızlık Yorumları