Atalay ile vekillerin 'Öcalan' polemiği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-17-2010 (19:38)   Son Mesaj: 10-17-2010 (19:38)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    10-17-2010

    Atalay ile vekillerin 'Öcalan' polemiği

    Atalay ile vekillerin 'Öcalan' polemiği


    AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı’nda milletvekillerinin terörle mücadele konusunda Bakanlara tepki göstermesi gündem konusu oldu.

    Vekiller, İçişleri Bakanı Beşir Atalay"a eksik bilgi vermesi nedeniyle tepki gösterirken, Bakan Atalay ise verilen bilgilerin basına sızdırıldığı imasında bulundu.

    AKP"nin bu yıl 16"ncısını gerçekleştirdiği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın moderatörlüğünde milletvekilleri, Bakanlara akıllardaki soruları iletti. Terörle mücadelenin ana gündem maddesi olduğu toplantıda milletvekilleri, özellikle İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ı soru yağmuruna tuttu. Atalay"a vekillerden "Terörle mücadele konusunda yürüttüğünüz temaslar hakkında yeteri kadar bilgi vermiyorsunuz" tepkisi geldi. Bakan Atalay"ın ise bu tepkilere karşılık "Verdiğimiz bilgiyi manşetlerde okuyoruz" yanıtını verdiği öğrenildi.
    -"ÖCALAN"I SUSTURUN"-

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu"ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek"in milletvekillerinin sorularını yanıtladığı toplantıda Adalet Bakanı Ergin"e de teröristbaşı Abdullah Öcalan tepkisi geldi. Milletvekillerinin "Öcalan"ı susturun" tepkisine Bakan Ergin"in "Avukatlarıyla görüşmesini yasaklayamayız" yanıtı verdiği belirtildi.

    -REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ-

    İstişare toplantısının bir diğer gündem maddesi ise 12 Eylül"de gerçekleşen Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması oldu. AKP"nin referandum sonrası hayır oyu veren yüzde 42"lik kesimin korkularına ve neden hayır oyu verdiklerine yönelik gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasının sonuçları milletvekilleriyle paylaşıldı. Buna göre, 69 bin katılımcıyla yapılan araştırmada hayır oyu verenlerin yaşam tarzını temel gerekçe olarak göstermediği, ekonomik sebeplerle hayır oyu verdiği öğrenildi.
    Toplantıda, daha önce MHP"ye oy veren yüzde 3"lük kesim ile CHP"ye oy veren yüzde 0.05"lik kesimin seçimlerde AKP yönünde oy vereceği bilgisi de milletvekilleriyle paylaşıldı.(ANKA)




    Atalay ile vekillerin 'Öcalan' polemiği Yorumları