84 yaşındaki Erbakan Hoca genel başkan   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-17-2010 (16:38)   Son Mesaj: 10-17-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    10-17-2010

    84 yaşındaki Erbakan Hoca genel başkan

    84 yaşındaki Erbakan Hoca genel başkan


    Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin bugün yapılan olağanüstü kongresinde yeni genel başkan seçildi. Erbakan, geçtiğimiz haftalarda verdiği demeçte 'ustalık için geliyoruz" demişti. Erbakan'ın aldığı oy:

    Numan Kurtulmuş sonrası yeni liderini arayan Saadet Partisi Ankara'da düzenlediği kongre ile yeni liderini belirledi. Delegelerin isteği ile seçime tek aday olarak giren Erbakan, 684 oyla genel başkan seçildi. 3 oy geçersiz sayıldı.
    Böylece Erbakan 84 yaşında siyaset sahnesine aktif bir şekilde tekrar geri dönmüş oldu. Bu Erbakan'ın 4 ayrı partide 5. genel başkanlığı oldu. Erbakan'ın çocukları Fatih ve Elif de parti yönetimine aday gösterilmişti.

    YASİN HATİPOĞLU AÇIKLADI

    Erbakan daha önce parti liderliğine aday olmayacağını açıklamıştı, ancak Divan Başkanı Yasin Hatipoğlu delegelerin isteği ile Necmettin Erbakan'ın aday gösterildiğini açıkladı.

    Divan Başkanı Yasin Hatipoğlu, oy verme ve sayma işleminin ardından salona katılanlara sonuçları açıkladı.

    Buna göre oy kullanan 687 delegeden 684'ünün oyunu alan Erbakan, genel başkanlığa seçildi. Hatipoğlu, oylamada 3 oyun ise geçersiz sayıldığını bildirdi.




    84 yaşındaki Erbakan Hoca genel başkan Yorumları