KCK davasına uluslararası örgütten ilgi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-17-2010 (15:54)   Son Mesaj: 10-17-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 423  

    10-17-2010

    KCK davasına uluslararası örgütten ilgi

    KCK davasına uluslararası örgütten ilgi


    Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Başkanı Souhayr Belhassen, yarın başlayacak olan KCK davası için Diyarbakır'a geldi.

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ile ilgili görülecek davayı izlemek için Diyarbakır'a gelen Belhassen, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube binasında düzenlediği basın toplantısında, KCK operasyonu kapsamındaki tutuklamalar için geldiklerini belirterek, tüm dünyanın gözünün bu dava üzerinde olacağını söyledi.
    Bu bölgede görev yapan insan hakları savunucularının durumları hakkında oldukça endişeli olduklarını ifade eden Belhassen, şöyle dedi:

    ''Biz birçok açıklamada da onların durumuna işaret etmiştik. Bu bölgede olup bitenleri takip ederek, onlarla dayanışma kararı aldık. Sayın Muharrem Erbey, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanıdır. Ayrıca Uluslararası İnsan Hakları Vakfı üyesidir. Kendisi bizim için bir semboldür. Tabii ki yargılanacak diğer kişiler de aynıdır. Tüm dünyanın gözü bu mahkeme ve yargılamada olacaktır. Buradaki tutuklamalar tamamen keyfiyete dayalıdır.

    Türk toplumunun ciddi fedakarlıklarda bulunması gerekir. Hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşmelerim olacak. Bunun yanında KCK 2 ay veya 3 ayı bulacak bir yargılama sürecini kapsayabilir. Ancak bu dava Türkiye için demokratikleşme sürecine bir katkının da göstergesi konumunda olacaktır.''

    Toplantıya, İnsan Hakları Savunucularının Korunması Gözlem Programı Başkanı Alexandra Pomeon O'Neill, Paris Barosunu temsilen Avukat Martin Pradel ve İnsan Hakları Derneği Şube Sekreteri Raci Bilici katıldı.

    -MİLLETVEKİLLERİ EL İLANI DAĞITTI

    Öte yandan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Yenişehir ilçesi Ofis semtinde yarın yapılacak olan KCK davasına destek için el ilanları dağıttı.

    Geylani, yaptığı açıklamada, ''yaklaşık iki yıldır yaşanan bir hukuksuzluğu ortadan kaldırma adına'' bildiri dağıttıklarını söyledi.

    Diyarbakır halkına çağrı yapmak için burada olduklarını ifade eden Geylani, ''Arkadaşlarımızın tutuklanmasının herhangi bir hukuk normuna uyduğunu söyleyemeyiz. Çünkü mevcut yasalar antidemokratik ve toplumsal barışa, ülkenin demokratikleşmesine darbe niteliğindeki bir siyasi dava ile bugüne gelinmiştir. Umarız ve dileriz ki yarın bu hukuksuzluk ortadan kalkar'' dedi.




    KCK davasına uluslararası örgütten ilgi Yorumları