Hakimler ve Savcılar için seçim günü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-17-2010 (02:59)   Son Mesaj: 10-17-2010 (02:59)    Cevap: 0    Gösterim: 523  

    10-17-2010

    Hakimler ve Savcılar için seçim günü

    Hakimler ve Savcılar için seçim günü


    Yaklaşık 11 bin 500 hâkim ve savcı, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) seçilecek 10 asil 6 yedek üye için bugün oy kullanıyor. HSYK üyeliği seçimlerine saatler kala ilginç bilgiler dolaştı.

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimlerinde hakim ve savcılar bugün sandık başına gidiyor. Seçimlere saatler kala hakim ve savcılar arasında spekülatif pek çok bilginin dolaştığı belirtiliyor. Dün, gün içerisinde YARSAV'ın 'bakanlık listesinde olmakla' itham ettiği bazı isimlerin adaylıktan çekildiği dedikodusu yargı camiası içerisine yayıldı. Söz konusu isimlerin başka adaylar adına seçimden çekildiği iddia edildi.
    Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Köroğlu, Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Celal Avar, Yargıtay Tetkik Hakimi Dr. Teoman Gökçe ve Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kaya adaylıktan çekildikleri dedikoduları üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Bu beyanları yayanlar hakkında YSK ve adli merciler nezdinde yasal yollara başvuracaklarını söylediler.

    Ortak bir açıklama yapan Teoman Gökçe ve Ahmet Kaya ise şunları belirtti: "Demokrasiyi içine sindiremeyen bir kısım çevrelerce isimlerimiz kullanılarak meslektaşlarımız telefonla aranmak ve kısa mesaj gönderilmek suretiyle kimi adaylar lehine HSYK üye adaylığından çekildiğimiz yönünde asılsız ve çirkin bir oyunun oynandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Yargı mensuplarına yakışmayacak bu komployu şiddetle kınıyoruz. Konumlarımızda ve adaylık iradelerimizde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bu çirkin oyuna meslektaşlarımızca prim verilmeyeceği yönünde inancımız tamdır."

    Öte yandan YSK, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın başvurusu üzerine halen askerde olan hakim ve savcıların da seçimde oy kullanabileceğini kararlaştırdı. Normal şartlar altında yapılan herhangi bir seçimde rütbeliler hariç hiçbir asker oy kullanamıyor.

    ZAMAN




    Hakimler ve Savcılar için seçim günü Yorumları