Özbekistan'da 3 milyon ton pamuk hasadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-17-2010 (00:57)   Son Mesaj: 10-17-2010 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    10-17-2010

    Özbekistan'da 3 milyon ton pamuk hasadı

    Özbekistan'da 3 milyon ton pamuk hasadı


    Dünyanın önde gelen pamuk üreticisi ülkelerinden olan ve 'ak altın ülkesi' olarak bilinen Özbekistan, bu yıl 3 milyon 400 bin ton pamuk topladı.

    Özbekistan dünya pamuk üretiminde yüzde 4'le altıncı, ihracatında ise yüzde 8'le ABD ve Hindistan'dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.
    Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ülkede hedeflenen pamuk rekoltesine ulaşılması üzerine pamuk üreticilerine devlet televizyonu aracılığıyla bir kutlama mesajı gönderdi.

    Devlet televizyonunun ana haber bülteninde ayrı bir spiker tarafından okunan mesajda Kerimov, çitçilerin hedeflenen pamuk miktarını toplanmış olmasının ülke için bir iftihar tablosu olduğunu söyledi. Bundanemektar çiftçilerin önemli katkısı ve gayreti olduğunu belirten Kerimov emeği geçen her kesi kutladı.

    Özbekistan'da Karakalpakistan özerk bölgesi, Navoi, Andican, Surhanderya, Kaşkaderya ve Buhara vilayetleri pamuk toplamada öncü rol oynadı.

    Pamuk toplama çalışmalarının daha Kasım ayına kadar devam edeceği Özbekistan'da yılda ortalama 1 milyon 100 bin ton dolayında pamuk lifi üretiliyor.




    Özbekistan'da 3 milyon ton pamuk hasadı Yorumları