70 yaşında bilgisayara merak sardı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (20:54)   Son Mesaj: 10-16-2010 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 600  

    10-16-2010

    70 yaşında bilgisayara merak sardı

    70 yaşında bilgisayara merak sardı


    Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ikamet eden Bayram Can (70), çocuklarının ve torunlarının bilgisayara olan ilgisinden etkilenerek bilgisayar öğrenmeye başladı.

    Alaplı ilçesinde yaşayan Bayram Can(70), çocuklarının ve torunların talebi nedeniyle kendisine bir bilgisayar aldı. Torunlarının bilgisayarı olan ilgisinden etkilenen Can, bilgisayar öğrenmeye karar verdi.
    Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bilgisayar kursunun açıldığını duyan ve kurs için başvuran Can, bilgisayar eğitimi görmeye başladı. Torunun yaşında gençlerle birlikte kurs gören ve kısa sürede öğretilenleri kavrayarak, uygulamaya koyan Can, kurs öğretmeni ve öğrencilerinde dikkatini çekti. Öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığını belirten Bayram Can(70) çocuklarının ve torunlarının esinlenerek, teknolojinin her türlü imkânından yararlanmak amacıyla kursa yazıldığını söyledi.

    Kursa katılan gençlerin kendisine çok yardımcı olduğunu anlatan Can, "Torunum yaşlarında gençlerle bilgisayar eğitimi alıyorum. Benim öğrenme azmim onlara da örnek oluyor. Kursun ilk günlerinde klavyedeki harf ve sayıları bulmakta güçlük çekiyordum, sağ olsunlar bana yardımcı oldular. Ama artık eskisi gibi zorlanmıyorum. İnsan istedikten sonra her şeyi yapabiliyor. Bilgisayar ve internet, öğrenilmesi çok zor olmayan, ama çok zevk veren bir uğraşmış. Bunu gördüm" dedi.

    Alaplı Halk Eğitim Merkezi bilgisayar öğretmeni Akan Baydan"da, Bayram Can"ın öğrenme azminin örnek olduğu gençlerle, uyum içerisinde kursu sürdürdüğünü söyledi.




    70 yaşında bilgisayara merak sardı Yorumları