AK Parti Mersin teşkilatı seçim için düğmeye bastı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-16-2010 (20:54)   Son Mesaj: 10-16-2010 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 634  

    10-16-2010

    AK Parti Mersin teşkilatı seçim için düğmeye bastı

    AK Parti Mersin teşkilatı seçim için düğmeye bastı


    AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, genel seçim çalışmalarına kısa süre içinde başlayacaklarını belirterek, milletvekili adaylarını anketle belirleyeceklerini söyledi.

    Abdullah Biçer'in haberi
    Halkın benimsediği adayların ortaya çıkması için anketlerin çok daha elverişli olacağına inandığını vurgulayan Salt, "Oy verecek insanların fikirleri bizim için çok önemli" dedi.

    Salt, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlediği 'basınla tanışma' toplantısında soruları yanıtladı. Milletvekilliği seçimlerine az bir süre kaldığına işaret eden Salt, yeni göreve geldikleri için teşkilatları yeniden organize ettiklerini ve özellikle mahalle birimlerini güçlendirdiklerini söyledi. Milletvekili adaylarının belirlenmesi konusunda AK Parti'nin belli teamülleri olduğunu ifade eden Salt, "Adaylar ortaya çıktıktan sonra, bu adaylar bizim tarafımızdan ve genel merkez tarafından değerlendirilecek ve ortak bir konsensüs oluşacak. Ama adaylar konusunda biz toplumun genelinden anketlerle tepki alacağız. Mersin'de oy verecek insanların fikirleri bizim için çok önemli. Bu işin daha demokratik olması ve halkın benimsediği adayların ortaya çıkması için anketlerin yapılmasının, milletvekili adaylarının belirlenmesinde çok daha elverişli olacağına inanıyorum" diye konuştu.

    Anayasa değişikliğinin oylandığı referandum sonuçlarından genel olarak memnun olduklarını da dile getiren Salt, "Mersin'de yüzde 25'e düşen oylarımız, yüzde 37'ye çıktı. Akdeniz ve Toroslar'da oylarımız ikiye katlandı. Akdeniz'deki oylarımız yüzde 19 idi, 38'e çıktı. Toroslar'da yüzde 22 idi, 43.5'a çıktı. Mezitli ve Yenişehir'deki oylarımız da yüzde 10 düzeyinde arttı. Akdeniz'de vatandaşlarımız biraz boykottan dolayı çekindi, sandığa gidemeyen oldu. Eğer daha demokratik bir ortamda yapılsaydı, Akdeniz'deki oylarımız daha da yüksek olacaktı" şeklinde konuştu.

    Mersin'deki yatırımlarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Salt, Mersin'in kalkınması için aslında çok eskiden beri dile getirilen bazı dinamikleri bulunduğunu, önemli olanın bu dinamikleri harekete geçirebilmek olduğunu belirtti. Mersin'in ticaret, tarım ve turizminin, kalkınmasında 3 önemli eksen olduğunu vurgulayan Salt, şöyle devam etti; "Bunun için de hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Özellikle bu Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi'ne 2011 yılı içinde kazma vurulacak ve faaliyete geçirilecek. Buranın yolunu da devlet yapacak. Havalimanı konusunda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor, yakın bir zamanda temeli atılacak. Bunun yanında ticaret ve turizm için de gerekli olan ulaşım alt yapısı konusunda çalışmalar hızla sürüyor. AK Parti Hükümeti bu konuda elini taşın altına koydu, en iyisini yapıyor. Antalya-Mersin yolu 2012 yılı sonu itibariyle tamamlanacak. Hükümetimiz 3 temel üzerinde Mersin'e önem veriyor ve bununla ilgili alt yapı çalışmalarını yapıyor. Önümüzdeki süreçte Mersin, çok güzel yerlere gelecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin ile ilgilemediği için, Ulaştırma Bakanlığı da Mersin'e el atacak. D-400 Karayolu Mersin'in ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldi. Buraya mutlaka bir paralel yol olması gerekiyor. Bu yolu Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekiyor. Artık bunlara da hükümet el atacak. Bunu dışında KÖYDES projeleri çok iyi gidiyor. Artık köylü vatandaşlar yol, elektrik istemiyor, çünkü bunlar halledilmiş durumda. Artık oyun bahçesi, meydan düzenlemesi istiyor, kanalizasyon sistemi istiyor. Bunlar güzel şeyler, bunlar hem hizmeti gösteriyor hem de ülkenin kalkınmadaki yerini gösteriyor."




    AK Parti Mersin teşkilatı seçim için düğmeye bastı Yorumları