Adana'da balıktan 35 kişi zehirlendi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (19:56)   Son Mesaj: 10-16-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    10-16-2010

    Adana'da balıktan 35 kişi zehirlendi

    Adana'da balıktan 35 kişi zehirlendi


    Adana'nın İmamoğlu ilçesinde yedikleri balıktan zehirlendiği iddia edilen 35 kişi, hastanede tedavi altına alındı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilçede kırmızı bir kamyonette kilosu 2,5 TL'den satılan balığı alıp yiyenler, bir süre sonra mide bulantısı, kusma ve ateş şikayeti ile İmamoğlu Devlet Hastanesine başvurdu.
    Aynı şikayetle hastaneye getirilen 35 hastadan durumunun ciddi olduğu belirlenen 21'i, Adana ve Kozan'dan temin edilen ambulanslarla il merkezindeki çeşitli hastanelere sevk edildi. Diğer 14 kişinin tedavisinin ise İmamoğlu Devlet Hastanesinde sürdüğü belirtildi.

    İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altınköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık satışının zabıta denetimi dışına bulunan merkez köyler ile kenar mahallelerde yapıldığını, halkın bu konuda uyarıldığını söyledi.

    Altunköse, hastaneye giderek tedavi altındaki vatandaşların durumu hakkında bilgi aldığını belirterek, şunları kaydetti:

    ''Satılan bu balıktan alan vatandaşlarımıza, belediyemiz hoparlöründen ve zabıta araçlarımızdan dikkatli olmaları uyarısında bulunuyoruz. İlçedeki radyodan da sürekli anons yapılıyor. Bu konuda vatandaşlarımız da duyarlı davranmıyor. Oldukça ucuza satılan gıdalardan tüketilmemesi ve şüpheli durumların belediyemize bildirilmesi gerekir. Bundan sonra ilçemizdeki satışlara daha sıkı denetim getireceğiz. Vatandaşlarımızında bu konuda duyarlı davranarak, benzer satışlar konusunda belediyemizi bilgilendirmelerini istiyoruz.''




    Adana'da balıktan 35 kişi zehirlendi Yorumları