Tosyalı'nın patrondan işamadlarına ders   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (18:22)   Son Mesaj: 10-16-2010 (18:22)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    10-16-2010

    Tosyalı'nın patrondan işamadlarına ders

    Tosyalı'nın patrondan işamadlarına ders


    Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, başarıyı yakalamak isteyen sanayicinin, bildiği alanda, doğru zamanda, doğru ekiple yatırım yapması gerektiğini, aksi takdirde başarıyı yakalayamayacağını belirtti.

    Tosyalı, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından gerçekleştirilen ''Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor'' konferansı Ekim ayı toplantısında, iş adamlarına meslek hayatı boyunca yaşadıkları anıları anlattı.
    Tosyalı, makine almakla, personel transferleriyle başarı sağlanamayacağını, insanların bildiği işi yapması gerektiğini belirtti.

    Herkesin her işi yapamayacağını ifade eden Tosyalı, ''Mesela ben mühendislik yapamam. Mühendislerin yaptığı hesabı yapamam. Mühendisler de benim gibi karar alamaz. Onun için biz bir ekip gibi çalışıyoruz. Bunun için de başarılı olduğumuzu düşünüyorum'' dedi.

    En büyük sermayenin doğru ilişkiler olduğunu da belirten Tosyalı, ''Ne kadar çok insan tanırsan bu sizin için sermaye olur. Tek bir sektörde faaliyet göstermişseniz çok insanı tanımanız başarınızı artırır. Dostluklar da çok önemlidir. Dünya artık çok küçük, iletişim gelişti. Çin'de, Cezayir'de yaptığınız her şey anında Türkiye'de de dünyanın bir başka yerinde de duyulur. Onun için yaptıklarınıza dikkat etmelisiniz'' diye konuştu.

    Tosyalı, bölgede yatırımlar durdurulurken, kendilerinin çalıştıklarını, 19 ayda yassı çelik ürettiklerini, ilk üretimi de üçüncü gün müşteriye teslim ettiklerini anlattı.

    Tosyalı, dünya krizle boğuşurken doğru zamanda doğru yatırım yaptıklarını vurgulayarak, ''Bunun için Cumhurbaşkanı, Başbakan dahil kabinenin yarısı bizi ziyaret edip moral verdi'' dedi.

    Çevreye ve sosyal projelere önem verdiklerini ifade eden Tosyalı, şöyle devam etti:

    ''Tabiri caizse günün 24 saati işimizle ilgilenmeye gayret gösteririz. İşimiz sanayicilik. Bizi bilenler ne kadar çevreci olduğumuzu bilirler. Yatırımda da buna dikkat ederiz. Çevreye yapılan yatırımlar büyük yük getirse de bundan taviz vermeyiz. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesis için başvuru yaptığımızda önce bize ret cevabı verdiler. Çevrenin kirlenmesini istemiyoruz dediler. Biz tesisimizde geri dönüşümün yanında ön arıtma tesisi de kurduk. Kalite anlayışımızdan taviz vermedik.''

    AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun da, üyelerinin ufkunu açmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Coşkun, AGİD'in yeni hizmet binasının açılışının da önümüzdeki aylarda yapılacağını kaydetti.

    Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, ortak akılla yola çıktıklarını belirterek, toplumun her kesimiyle çalışmayı arzuladıklarını söyledi. Aldırmaz, ''Ortak akılla yola çıktık. Birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var. Birlikte çalışırsak başarıyı yakalarız. Bu kadar başarılı işadamının bir araya gelmesi bile çok önemlidir'' dedi.

    Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Tosyalı Holding Yönetim kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Ömer Bayram İnşaat'tan Haluk İncecik'e, katkılarından dolayı plaket verildi.




    Tosyalı'nın patrondan işamadlarına ders Yorumları