HSYK adaylarına mesajlı tuzak iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-16-2010 (17:56)   Son Mesaj: 10-16-2010 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    10-16-2010

    HSYK adaylarına mesajlı tuzak iddiası

    HSYK adaylarına mesajlı tuzak iddiası


    Adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasından HSYK üyeliği için yarın yapılacak seçim öncesinde, oy kullanacak hakim ve savcılara ''bazı adayların adaylıktan çekildiği'' şeklinde kısa mesajlar gönderildiği anlaşıldı

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için aday olan Yargıtay Tetkik Hakimi Dr. Teoman Gökçe ve Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü Hakim Ahmet Kaya, yaptıkları ortak açıklamada, adaylıklarının devam ettiğini, adaylıktan çekildikleri yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdiler.
    Açıklamada, ''demokrasiyi içine sindiremeyen bir kısım çevrelerin'' Teoman Gökçe ve Ahmet Kaya isimlerini kullanarak seçimde oy kullanacak hakim ve savcıları telefonla aradıkları ve kısa mesaj göndererek, ''kimi adaylar lehine HSYK üye adaylığından çekildikleri'' yönünde asılsız haberler yaydığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

    ''Yargı mensuplarına yakışmayacak bu komployu şiddetle kınıyoruz. Konumlarımızda ve adaylık iradelerimizde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Yayılan bu haberler tamamen asılsız olup sorumlular hakkında YSK ve adli merciler nezdinde yasal yollara başvurulacaktır. Bu çirkin oyuna meslektaşlarımızca prim verilmeyeceği yönünde inancımız tamdır. Konumumuzun ve HSYK üye adaylığımızın sonuna kadar devam edeceğinin bilinmesini isteriz.''

    HSYK üyesi adayı Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Serter de yaptığı açıklamada, bir kısım kişiler lehine adaylıktan çekildiğine dair kötü niyetli haberler üretildiğini ve bu durumun meslektaşlarına kısa mesaj şeklinde gönderildiğini belirterek, ''Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür haberlere itibar edilmemesini diler, adaylığımın devam ettiğini meslektaşlarımın bilgisine arz ederim'' ifadesini kullandı.

    Karşıyaka 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hasan Fahri Göncü de adaylıktan çekildiğine dair meslektaşlarına kısa mesaj çekildiği yönünde duyumlar aldığını anlatarak, adaylığının devam ettiğini, bu tarz haberleri çıkaran ve kısa mesaj çeken kişiler hakkında yasal haklarını kullanacağını kaydetti.

    HSYK üyesi adayı Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Celal Avar da yaptığı açıklamada, meslektaşlarını telefonla arayan kişi ya da kişilerin bir başka aday lehine adaylıktan çekildiği yönünde asılsız haberler yaydığına işaret etti. Avar, ''Bu çirkin komployu hazırlayan kişi ya da kişilerle yargı önünde hesaplaşacağım. Meslektaşlarımın bu asılsız ve çirkin tezgaha inanmamalarını dilerim'' açıklamasında bulundu.




    HSYK adaylarına mesajlı tuzak iddiası Yorumları