Taksim'de kedili köpekli protesto eylemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (17:58)   Son Mesaj: 10-16-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    10-16-2010

    Taksim'de kedili köpekli protesto eylemi

    Taksim'de kedili köpekli protesto eylemi


    Taksim'de bir grup hayvansever, hayvanlara yapılan kötü muameleyi protesto etti.

    Ellerinde çeşitli dövizlerle Taksim Gezi Parkı'nda toplanan kalabalık grup, beraberlerinde getirdikleri kedi ve köpekleriyle alkış ve sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.
    Burada grup adına açıklama yapan Mücahit Akyunak, geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir gencin bir kediye yaptığı kötü muameleyi kınadı.

    Ülkede farklı sorunlar varken hayvanlarla ilgilenmelerinin bazı çevrelerce eleştirilmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Akyunak, hayvanlara kötü muamele yapanların gelecekte insanlara da yönelebileceğini savundu.

    Akyunak, ''Hayvanlara karşı şiddet, öldürme ve tecavüz eylemlerinin Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması artık kaçınılmaz olmuş ve ivedilikle de incelenmesi şart olmuştur'' dedi.

    Yürüyüşe, aralarında çevreci profesör olarak tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, oyuncular Aslı Tandoğan ve Özge Özder'in de bulunduğu çok sayıda kişi destek verdi.





    Taksim'de kedili köpekli protesto eylemi Yorumları