Seçimlerde merkez sağda ittifak sinyali   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (17:36)   Son Mesaj: 10-16-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    10-16-2010

    Seçimlerde merkez sağda ittifak sinyali

    Seçimlerde merkez sağda ittifak sinyali


    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, seçimlere, merkez sağda oluşturulacak bir platformda girebileceklerini belirterek, bu konuyla ilgili görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

    Partisinin Tokat İl Başkanlığının bir otelde düzenlediği 2. Bölge Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Şener'i, partililer Tokat-Sivas karayolunda bulunan bir akaryakıt istasyonunda karşıladı.
    Burada yapılan semah gösterisini izledikten sonra parti otobüsüne binen Şener, araç konvoy eşliğinde şehir turu atarak halkı selamladı. Toplantıda konuşan Şener, bölge toplantılarına geçen hafta Konya'da başladıklarını söyledi.

    Dünyanın yeniden yapılandığını anlatan Şener, ''Bölgemiz ve Türkiye yeniden yapılanıyor. Böylesine zor bir dönemde en büyük sorumluluk siyasetçilere düşüyor. Ancak siyasetin içinde bulunduğu durum, ülkemizin bu zor döneminde, başarıyla çocuklarımızın yaşayacağı bu ülkenin ihtiyaçlarına uygun yarınların inşa edilmesine elverişli değildir'' dedi.

    Türkiye'de eski siyaset anlayışının geride kaldığını ifade eden Şener, şunları söyledi:

    ''Yeni siyaset anlayışını inşa etmeye çalışan yeni bir parti vardır, Türkiye Partisi'dir. Bu parti, çocuklarımızın yaşayacağı bu ülkenin mamur olmasını arzu etmektedir, bu ülke insanın mutlu olmasını istemektedir. Bu ülkenin geleceğinden sorumlu olan siyaset ve siyaset dışı tüm kurumlar, Türkiye söz konusu olduğunda, bu ülkede yaşayan 73 milyon insanın bugünü yarını söz konusu olduğunda, işbirliği yapabilmeli, bilgi paylaşımını gerçekleştirebilmeli ancak bugün Türkiye savrulmaktadır. Siyaset, soğuk savaş yönetimini uygulamaktadır. Siyasi partilerin liderleri kini, nefreti yaygınlaştırmak için siyaset yapmaktadır. Referandum öncesi iktidar partisinin genel başkanı da, muhalefet partilerinin sözcüleri de ağza alınmayacak sözlerle, kaba hoyrat kelimelerle siyaset yapmışlardır. Adeta kini, nefreti yaygınlaştırmak, insanımızı kutuplara ayırmak ayrıştırmak için mücadele etmişlerdir. Bu tarz, bizim milli kültürümüze uygun tarz değildir. Siyasetin şuanda bulunduğu hal bizim inançlarımıza uygun bir hal değildir.''

    -EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN ZAM-

    Emekli maaşlarına yapılan zamma değinen Şener, ''Hükümetin emeklilerin maaşına yapacağı zammı gazeteler, televizyonlar günler öncesinden açıklamayı 'Başbakan yapacak' diye duyurdular. 'Emeklinin çilesi bitecek' diye herkes umutlanmıştı, ne çıktı ortaya. Emekliler, canlı yayınlarla müjdeyi duymak için televizyonlar önünde toplandı. Büyük hayal kırıklığı ile bitti. Emekli maaşlarına 60 lira artış yapılacak. Son 30 yılda emekli maaşlarında artışı sağlayan Maliye Bakanı benim. 1996-1997 Refah-Yol Hükümeti döneminde emekli maaşlarındaki artış yüzde 120 olmuştur. Emekliler, açlık sınırı altında maaş alıyor'' dedi.

    İsrail'in bir süre önce Mavi Marmara Gemisine yaptığı saldırıya değinen Şener, ''9 vatandaşımızı öldürdü, bazı vatandaşlarımızı yaraladı. 600 vatandaşımızın eline kelepçe takarak dünya televizyonları önünde esir muamelesi yaptı. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ülke insanı hiç böyle rencide edilmemişti, hiç böyle onuru kırılmamıştı. Sonra ne oldu? Başbakan bağıran çağıran konuşmalar yaptı. Gazetelere ve televizyonlara bakıyoruz bundan Başbakan ve partisi karlı çıktı. Basın özgürlüğü yok. Basın özgür değildir'' dedi.

    Abdüllatif Şener'in konuşmasının ardından 1982 yılında Afganistan'dan gelerek Tokat'a yerleşen Türkmenlerden, partili Cuma Gaffar Türkcan, Şener'e Türkmen halısı hediye etti.

    -SEÇİMLERDE İTTİFAK SİNYALİ-

    Şener, toplantıya verilen yemek arasında, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin ''Seçimlerde Saadet veya Demokrat partileriyle birleşecek misiniz?'' sorusuna Şener, ''Biliyorsunuz Türkiye'de birleşmeler sıkıntılı oluyor. Seçimlere merkez sağda oluşturulacak bir platformda girebiliriz. Şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Seçime 8-10 ay gibi bir süre var'' yanıtını verdi.

    ''Üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorunu ile ilgili görüşleriniz nelerdir?'' sorusu üzerine Şener, ''Biz eğitimde yasakların olmamasını istiyoruz. Üniversitelerdeki başörtüsü sorunu, YÖK veya üniversite yönetimine bırakılmamalıdır. Siyasi partiler de başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili çalışmalar yapacaklarını açıkladılar. Sorun çözülür. Biz başörtüsü yasağına karşıyız'' diye konuştu.

    Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.




    Seçimlerde merkez sağda ittifak sinyali Yorumları