SGK'ya 442 sözleşmeli ataması yapıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-16-2010 (14:21)   Son Mesaj: 10-16-2010 (14:21)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    10-16-2010

    SGK'ya 442 sözleşmeli ataması yapıldı

    SGK'ya 442 sözleşmeli ataması yapıldı


    Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) boş bulunan 442 sözleşmeli personel pozisyonu için atama yapıldı.

    Boş kadrolar için çeşitli illerden aileleriyle Ankara'ya gelen adaylar, SGK Başkanlığında gereken evrakları doldurdu.
    SGK Başkanı Emin Zararsız, yerleştirme işlemi öncesi yaptığı konuşmada, daha önce personel ihtiyacını karşılamak için 4/B statüsünde personel alımı yaptıklarını, ancak yeni ihtiyaçlar ve bazı personelin ayrılması nedeniyle yeniden sözleşmeli personel alımına gittiklerini söyledi.

    Kurum olarak bugüne kadarki en büyük yerleştirmeyi yaptıklarını dile getiren Zararsız, yerleştirmede sadece SGK'da uygulanan şeffaf bir yöntem kullandıklarını belirtti.

    SGK'da personel eksikliği bulunduğunu söyleyen Zararsız, iş hacminin 2006 öncesine göre ciddi olarak arttığını, bunun personel ihtiyacını da büyüttüğünü ifade etti.

    Zararsız, 35 ilde taşra teşkilatına bağlı 35 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile il müdürlüklerine bağlı merkez müdürlüklerine 442 pozisyon için yerleştirme yapılacağını belirtti.

    SGK birimlerinin vatandaşın en çok uğradığı yerler olduğunu vurgulayan Zararsız, adaylara yönelik olarak da şunları söyledi:

    ''Her gün vatandaşların işleriyle muhatap olacaksınız. Kimi zaman çok basit, kimi zaman çok karmaşık işler olacak. Bu işleri bir anlamda kendi işiniz olarak görün.

    Vatandaş odaklı bir hizmeti kurumda hakim kılmaya çalışıyoruz. Vatandaşın memnuniyeti de giderek artmaktadır. Yapacağınız her iş, akrabanızın ya da kendinizin işiniz gibi değerlendirmeniz gereken şeyler olacak.

    Eğer bir kuruma gittiğinizde gördüğünüz muameleden memnun kalıyorsanız öyle, şikayetçiyseniz nasıl olmasını bekliyorsanız öyle davranın vatandaşa. 'Bugün git yarın gel' yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Buna karşı da bir takım tedbirler alıyoruz.''

    Zararsız'ın konuşmasının ardından adayların puan sıralamasına göre çağrılarak tercihleri doğrultusunda boş pozisyonlara yerleştirilmesi işlemine geçildi.

    SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanı Salim Kahramanoğlu da yerleştirme işlemine ilişkin bilgi verdi. Türkiye'de yerleştirme konusunda bir ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Kahramanoğlu, tercih, yerleştirme, sözleşme imzalama ve tebligat işlemlerinin aynı anda gerçekleştirildiğini belirtti.

    Bir atama işleminin yaklaşık 5 dakikada tamamlandığını dile getiren Kahramanoğlu, adayların kendi talepleri doğrultusunda pazartesi ya da 15 gün sonra iş başı yapabileceğini söyledi.




    SGK'ya 442 sözleşmeli ataması yapıldı Yorumları