Beyoğlu'nda Sosyal Market çözümü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (13:57)   Son Mesaj: 10-16-2010 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 660  

    10-16-2010

    Beyoğlu'nda Sosyal Market çözümü

    Beyoğlu'nda Sosyal Market çözümü


    İki aydır ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market'ten yararlanması için bugüne kadar 3 bin 500 aileye kart dağıtıldı.

    HABERİN GALERİSİNE BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ
    İki aydır ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market'ten yararlanması için bugüne kadar 3 bin 500 aileye kart dağıtıldı.

    Kart sahipleri sosyal marketten bugüne kadar toplam 194 bin 251 kredilik alışveriş yaptı.

    Beyoğlu Belediyesi tarafından iki ay önce açılan sosyal market ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Gıdadan giyime ve kırtasiyeye, temizlik ürünlerinden yakacağa kadar birçok ürün reyonundan oluşan marketten yararlanması için bugüne kadar toplam 3 bin 500 aileye kart dağıtıldı.

    Açıldığı günden beri ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını huzurlu ve rahat bir şekilde karşılayabilmelerini sağlayan Kasımpaşa Kızılay Meydanı'ndaki Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market'e bugüne kadar 100'ün üzerinde hayırsever kurum ve kişi bağışta bulundu. Bu bağışların 112.000 adedi gıda, 50.000 adedi giyim reyonuna bağışlandı.

    3 BİN 500 AİLEYE KART VERİLDİ

    İhtiyaç sahibi vatandaşlarla üretici firmalar arasında köprü olmayı sağlayan Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market'te para yerine kredi geçiyor. Her gün 09.30-19.00 saatleri arasında açık olan sosyal marketten yalnız ilçede yaşayan ihtiyaç sahipleri yararlanabiliyor.

    Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen kartla giyimden gıdaya, yakacaktan kırtasiyeye her türlü ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabilen ihtiyaç sahiplerinin bütün bilgileri belli kredi limitine sahip bu kartta yer alıyor.

    Böylece ihtiyaç sahibi ihtiyaçlarını ister tek seferde, ister dilediği zaman diliminde yapabiliyor. İhtiyaç sahipleri Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü binasının alt katında yaklaşık 350 metrekarelik alanda hizmet veren marketten bugüne kadar toplam 194 bin 251 kredilik ihtiyaç aldı.

    Ürün reyonlarında 500 çeşit ürünün bulunduğu markette, ayrıca, kuru gıda deposu, soğuk hava deposu, dondurulmuş ürünler, et ve tavuk ürünleri difrizi, temizlik ürünleri deposu, giyim deposu ile ikinci el kıyafetlerin hazırlandığı atölye ve giyim eşyalarının toplandığı depo da bulunuyor.

    Herşey Bilgi İşlem Sistemi İle Kayıt Altında

    Beyoğlu ilçesinde yaşayan İhtiyaç sahipleri Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne, yaşadıkları mahalledeki Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları'ndaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü şubelerine başvurabiliyor. Ayrıca, Beyoğlu Belediyesi Çağrı Merkezi'nin 444 0 160 numaralı telefonuna yardım taleplerini bildirebiliyor.

    Yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahiplerinin sosyal incelemeleri yapıldıktan ve ihtiyaçları derecelendirildikten sonra kendilerine alışveriş kartları teslim ediliyor. Alış veriş kartlarındaki kredi limiti aylık, üç aylık ve altı aylık olarak düzenleniyor. Kullanım süresi dolan kartlara limit yüklemesi otomatik olarak yapılıyor.

    Böylece, alışveriş kartını alan ihtiyaç sahipleri evinin ihtiyacını sosyal marketten ücretsiz karşılayabiliyor. Ayrıca, tüm başvurular Beyoğlu Belediyesi Bilgi İşlem Sistemi ile kayıt altında tutuluyor. Böylece, bağış yapan kurum ve kişiler bağışlarının kime gittiğini öğrenebiliyor.

    Dolapder semti ve Yenişehir semtinde oturan ihtiyaç sahibi aileler kartları ile Beyoğlu Belediyesi'nin Dolapdere Semt Konağı ile Yenişehir Semt Konağı'ndaki giyim reyonundan ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Bu alışverişler yine Beyoğlu Belediyesi Bilgi İşlem Sistemi ile kontrol ediliyor.

    Engellilere Mobil Sosyal Market

    Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market ilçede yaşayan engellileri, yaşlıları ve evinden çıkamayan hastaları da unutmadı. Kasımpaşa Kızılay Meydanı'ndaki sosyal markete fiziksel engeli, hastalığı ya da yaşlılığı nedeniyle gidemeyen ihtiyaç sahipleri mobil sosyal market sayesinde tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

    YerelPosta




    Beyoğlu'nda Sosyal Market çözümü Yorumları