Mayın mağduru Zeynep evine döndü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (10:56)   Son Mesaj: 10-16-2010 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    10-16-2010

    Mayın mağduru Zeynep evine döndü

    Mayın mağduru Zeynep evine döndü


    Hakkari'deki mayın patlamasında annesi ölen ve kendisi yaralanan 15 aylık Zeynep Kurt'un, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

    Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında 16 Eylülde bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde 29 gün tedavi gören Zeynep bebek evine döndü. Zeynep Kurt, taburcu işlemlerinin ardından amcası Yalçın Kurt tarafından özel araçla Hakkari'ye getirildi.
    Dedesi Cazım Kurt'un evinde babası Hamit, ninesi Sabriye, amcası Nihat Kurt ve yakınları tarafından kurban kesilerek karşılanan Zeynep bebek, araçtan çıkarıldıktan sonra karşısında gördüğü babasına sarılarak hasret giderdi.

    Kızına kavuşmanın sevincini yaşadığını gazetecilere anlatan baba Kurt, bir aydır göremediği kızını çok özlediğini söyledi.

    Hamit Kurt, ''Kızımı annesiz bıraktılar. Bunu annesiz bırakanlara da Allah böyle acı göstersin. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum: Bu olayı işleyen faillerin bir an önce bulunmasını istiyorum. Bu kızın ne günahı vardı?'' dedi.

    Köydeki evde çok anılarının olduğunu bildiren Kurt, şöyle konuştu:

    ''Anılarımı hatırlamak istemiyorum. Kızımın sağlığı için verilen sözlerin hemen hemen hepsi tutuldu. Turgut Özal Tıp Fakültesinde Baştabip ve bütün doktorlar çok ilgilendi. Hepsine teşekkür ediyorum. Sandığımızdan daha iyi geçti. Zeynep için çok korktum ama gün geçtikçe iyiye gittiğine çok sevindim. Çok şükür. Kızımın iyileşip tekrar eve dönmesine çok sevindim. Ben de kızımı kurban keserek karşıladım. Kestiğim kurbanı fakirlere dağıtacağım.''

    Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında, 16 Eylülde bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 9 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Yaralananlardan 15 aylık Zeynep bebek, tedavi için Malatya'ya getirilmişti.




    Mayın mağduru Zeynep evine döndü Yorumları