Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Haritalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (09:54)   Son Mesaj: 10-16-2010 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    10-16-2010

    Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Haritalı

    Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Haritalı


    Meteoroloji vatandaşları yağışa karşı uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak görülecek. Yağışların kuvvetli olması beklenen iller ve 5 günlük hava durumu şöyle

    Meteoroloji vatandaşları yağışa karşı uyardı. İşte 5 günlük haritalı hava tahminleri...
    Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri (Aksu, Serik, Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki, Gündoğmuş) ile öğle saatlerinde Ankara ve Isparta, akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli, Bingöl, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek.

    RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı (Lodos), Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyı kesimlerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

    UYARILAR

    KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Ülke genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri (Aksu, Serik, Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki, Gündoğmuş) ile öğle saatlerinde Ankara ve Isparta, akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli, Bingöl, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

    BÖLGELERİMİZDE HAVA

    MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

    EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

    AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri (Aksu, Serik, Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki, Gündoğmuş) ile öğle saatlerinde Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Ankara çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak yağışlı geçecek.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzeyi sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

    HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...







    Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Haritalı Yorumları