Özal'da sır perdesini kaldıracak tekilf!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-16-2010 (01:56)   Son Mesaj: 10-16-2010 (01:56)    Cevap: 0    Gösterim: 419  

    10-16-2010

    Özal'da sır perdesini kaldıracak tekilf!

    Özal'da sır perdesini kaldıracak tekilf!


    Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy, "Saç çok önemli bir biyolojik veri. Bir santim saçtan geçmiş bir ay içerisinde neler olduğu söylenebilir" dedi.

    8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal"ın ölümüne ilişkin son günlerde eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal tarafından yapılan açıklamalar çok konuşuldu.
    Ahmet Özal, babasının ölümünü aydınlatacak tek delil olan saç örneklerinin incelenmesini istedi.

    Eski Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof Dr. Sevil Atasoy, Artı programında konuyla ilgili Banu Güven'in sorularını yanıtladı.

    Atasoy, Turgut Özal'ın hayatını kaybettiği 1993 yılında Türkiye'de saç analizinin yapılmadığını ancak son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte saç örneğinden her türlü verinin elde edilebildiğini söyledi.

    Atasoy şöyle konuştu:

    "Saçtan 60-70"lerde sadece arsenik, kurşun, talyum gibi ağır metaller bulunabiliyordu. Gelişen teknolojiyle birlikte bugün bütün müstahzar ilaçları saçta bulabiliyoruz. Bunun dışında yasadışı bütün maddeleri yani kokainden ekstasiye varıncaya kadar herşey bulunuyor. Saç çok önemli bir biyolojik veri.

    Tabii burada saçın nereden alınmış olduğu, ne kadar uzunlukta bir saç olduğu, nasıl muhafaza edildiği çok önemli. En başarılı olabilecek saç baştaki saçtır. Sadece baştaki saçta değil vücuttaki kıllardan da sonuç alınabiliyor.

    İnsan saçı ayda ortalama 1 cm uzar. Saçın önemli bir özelliği vardır bir teyp şeridi gibi geçmişi verir yani birer santim kestiğinizde geçmiş bir ay içerisinde neler olduğunu söylemeye başlarsınız.

    Saç ensenin üzerinden, 1 kurşun kalem kalınlığında bir miktarda, mümkün olduğu kadar dibe en yakın şekilde kesildiği taktirde ideal bir saç örneğidir. Karanlıkta, oda sıcaklığında, rutubetsiz bir ortamda tutulduğu taktirde de uzun yıllar bilgi verebilir."

    'FBI OLMADIK HATALAR YAPAN BİR YER'
    Semra Özal ın sakladığı saçın birçok veriyi verebileceğini söyleyen Atasoy o yıllarda Türkiye"nin koşullarının saç analizi yapmaya uygun olmadığını belirtti.

    Atasoy, Ahmet Özal'ın analizin FBI'da yapılması fikrine katılmadığını belirterek şunları söyledi:

    "Bu çok önemli bir delil olduğu için belli bir bilgi birikimine, deneyime sahip kişiler tarafından analiz yapılmalı. Bu verilerin yorumlanması çok önemli. Bu analizin yeri FBI değildir. Almanya ve Fransa da yapılmasını tavsiye ederim. FBI olmadık hatalar da yapan bir yer."




    Özal'da sır perdesini kaldıracak tekilf! Yorumları