Çelik: Hristiyanlara 'gavur' demedim   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (23:57)   Son Mesaj: 10-15-2010 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    10-15-2010

    Çelik: Hristiyanlara 'gavur' demedim

    Çelik: Hristiyanlara 'gavur' demedim


    Alevi açılımını yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik, bugün gazetelerde yer alan "Hristiyanlara gavur" dediği yönündeki haberleri sert bir şekilde yalanladı.

    Mardin Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanne Aktaş'a dayanılarak yapılan haberlerde, Bakan Çelik'in 12 Ekim'de CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında "Niye gavurun dini Hristiyanlığı öğretiyoruz da, Aleviliği öğrenmeyeceğiz" şeklinde cümle sarf ettiği iddia edildi.
    Devlet Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada, "Kesinlikle böyle bir şey yok, bu aleni ve açık bir iftiradır. Hiçbir araştırmaya dayanmadan böyle hassas bir konuda haber yapılıyorsa, vay Türk basınının haline" dedi.

    Bakan Çelik, söz konusu haberin kasıtlı yayınlandığını belirterek, "İki önemli amaca yönelik bu haberlerin yapıldığını düşünüyorum. Birincisi, Türkiye'nin dünya üzerinde son derece olumlu gelişen imajına balta vurmaktır. İkincisi, sağlıklı bir şekilde diyalog içinde yürüyen Alevi açılımı sürecine balta vurmaktır. Belli ki istismar alanlarını kaybedeceğini görenler böyle bir saldırıyı tertip etmişlerdir. Basınımız da ne yazık ki haberi doğrulamadan yayınlamıştır. Hükümete ve şahsıma yönelik eleştiriye her zaman açığız ancak inançların söz konusu olduğu böyle durumlarda herkesten daha dikkatli olmalarını bekliyoruz" dedi.




    Çelik: Hristiyanlara 'gavur' demedim Yorumları